I syfte att minska smittspridningen av covid-19 så stänger nu kommunen biblioteken för besökare både i Brohuset samt i Kungsängen. Dock kommer viss service erbjudas även fortsättningsvis.

– Vi kommer ta emot besökare vid en disk direkt innanför dörren i både Bro och Kungsängen. Så skillnaden blir att vi inte kommer ta emot folk inne i våra bibliotek, säger Hannah Rydstedt Nencioni, Kultur- och fritidschef.

https://www.mitti.se/nyheter/sa-paverkas-upplands-bro-av-de-nya-skarpta-covidraden/reptjD!x@MyDgJqgIEBre0XOxm@Q/

I stället uppmanas du som vill låna böcker eller annan media att antingen göra det via nätet eller ringa in till biblioteken. Sedan plockar personalen ihop det du vill låna hem och så sköts utlämningen över disk.

Inga motionärer i simhallen

Simhallen kommer stänga för motionärer. Även gymmet i Brohuset stänger helt.

Viss verksamhet kommer fortgå i simhallen, däribland simundervisning för skolorna samt simklubbens verksamhet för barn och unga upp till 15 år.

Idrottshallar slår igen för juniorer och seniorer

Alla idrottshallar i kommunen stänger för junior- och seniorträning. Man håller dock öppet för träning enligt specialförbundens rekommendationer om hur anpassning ska ske för barn och unga upp till 15 år.

Utomhusanläggningar runt om i Upplands-Bro håller öppet för alla, men även här gäller specialförbundens rekommendationer om anpassning.

Mötesplatser och samlingssalar stänger

Samlingssalar, matsalar och mötesplatser stänger helt och eventuella bokningar som gjorts avbokas.

Fritidsgårdar kommer bara ta emot barn från den skola som gården tillhör i syfte att minska smittspridningen. Fritidsgården Bro:n stänger sin verksamhet och personalen jobbar ute på fältet istället.

– Vi prövar löpande vilka beslut som behöver fattas. Efter Stefan Löfvens pressträff igår med utökade restriktioner för fler regioner kände vi att vi behövde se över våra lokala åtgärder ytterligare en gång. Vi tar den ökande smittspridningen på största allvar, säger Hannah Rydstedt Nencioni.

Från när gäller detta beslut?

Alla dessa förändringar gäller från och med imorgon torsdag den 5 november och till och med den 19 november.

Upplands-Bro meddelar samtidigt att detta beslut kan komma att förlängas i händelse av att Folkhälsomyndigheten tar nya beslut gällande de skärpta allmänna råden för Stockholmsregionen.