Kungsängen håller på att etablera sig som en cricket-ort. Detta tack vare den nya cricketplanen som nu är anlagd på gamla IP. Därför hoppas nu Indiska Cricket Club på att få en större ungdomsverksamhet i föreningen.  

 − Det här betyder jättemycket för oss med en egen plan. Vi får bättre träningsmöjligheter. Förhoppningen är att vi ska kunna starta upp ungdomslag för att sprida intresset i kommunen, säger Sanjay Kumar ordförande i Indiska Cricket Club.

Sanjay Kumar fortsätter berätta hur kontakten med kommunen har varit under processen med att få till planen:

− Vi är tacksamma för allt stöd vi fått av Upplands-Bro kommun. Det hade ju inte varit möjligt utan dem.

Hannah Rydstedt-Nencion, Kultur och fritidschef på Upplands-Bro kommun är nöjd med tillskottet till kommunen:

− Vi ser att cricketklubben bidrar till ett ökat utbud av fritidsaktiviteter i kommunen. Det, tillsammans med en förening som kändes engagerad och att vi hade en lämplig plats gjorde att vi tyckte att idén var värd att satsa på. Det var relativt enkelt att möjliggöra planen.

Ett förflutet i Husby

Indiska Cricket Club har haft en brokig bakgrund i Husby där de fick sin plan vandaliserad och blev tvungna att leta andra ställen att träna på. Detta gjorde att laget som småningom hamnade i Kungsängen eftersom flertalet spelare i laget bor i området.

Nytt namn

Till nästa säsong planerar föreningen att byta namn till något mer anknytande till Upplands-Bro kommun. Just nu ligger laget på första plats i den näst högsta serien som heter Superettan med sex vinster efter sju matcher.Detta gör att det finns stora möjligheter för att laget kan spela i Allsvenskan, Sveriges högsta serie, till säsongen 2022.

Enligt Svenska Cricketförbundet så är det en av Sveriges snabbast växande sporter då antalet klubbar har gått från 12 till 61 sedan 2012. En anledning till den snabba tillväxten sägs vara senaste årens invandring från cricketspelande länder.