Än finns inte den riktiga bussen på plats, denna väntas bli klar lagom till premiärbesöket i Kungsängen. Därav får vi hålla till godo med denna skissbild. Foto: Upplands-Bro kommun

Upplands-Bro kommun satsar på buss för att nå fler

En kommunbuss kommer börja rulla inom kort. Denna ska vara bemannad av personal från Upplands-Bro kommun som är redo att besvara invånarnas frågor om allt från bygglov, planprocesser och mer där till.

  • Publicerad 15:48, 7 jun 2022

När våren är på väg att bli till sommar offentliggör kommunen en ny satsning gentemot sina invånare.

Det hela handlar om Upplands-Bro kommuns vilja och ambition att närma sig invånarna och i högre grad vistas där Upplands-Broborna befinner sig i sin vardag.

– Det ska vara enkelt att få och ha kontakt med kommunen, därför kommer vi nu ut till medborgarna för att aktivt lyssna in deras önskemål och åsikter, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Tanken är att oavsett vilka frågeställningar du har så ska du kunna ställa dessa då kommunbussen besöker just ditt område.

– Med kommunbussen vill vi underlätta för invånarna att till exempel kunna söka bygglov på plats, få information och kunna ställa frågor om kommande planprocesser i ett tidigt skede, säger Ida Texell, kommundirektör.

En första tur för kommunbussen är planerad till Kungsängen och Bro.

I Kungsängen rullar man in framför kommunhuset den 16 juni klockan 12-18.
Denna dag inviger man det hela klockan 16.30 i närvaro av Fredrik Kjos (M) samt kommundirektör Ida Texell.

Dagen därpå, den 17 juni, så besöker kommunbussen Bro centrum klockan 12-18.

Fika och grillat utlovas vid båda stoppen.

Oklar orsak till stort strömavbrott

16 000 kunder drabbades under måndagen Håbo och Upplands-Bro drabbades av ett stort strömavbrott. Ännu vet leverantörerna inte exakt vad som hänt.tisdag 28/6 17:26

Han får Fridegårdspriset

Kjell Johansson är en flera gånger prisad författare. Nu får han ytterligare ett. Johansson har utsetts till årets mottagare av Jan Fridegårdspriset.fredag 24/6 8:15