En vaccinationsbuss kommer besöka Kungsängen och Bro med start lördag 12 juni i Bro centrum. På bilden ser ni bussen på plats i en annan del av länet: Södertälje. Foto: Torbjörn Runvik

Upplands-Bro får vaccinationsbuss

Med start på lördag, den 12 juni, så kommer en mobil vaccinationsbuss att besöka Upplands-Bro fyra dagar i veckan för att vaccinera invånarna mot covid-19.

  • Publicerad 18:11, 10 jun 2021

Onsdagar och torsdagar finns bussen i centrala Kungsängen. Fredagar och lördagar stannar den till i Bro centrum. Därmed sker helgens premiär i Bro centrum, därefter kommer bussen till Kungsängen under nästa vecka.

Öppettiderna blir enligt följande: vardagar är 10-17 och lördagar 10-15. Enligt den information som kommunen publicerade på sin hemsida sent på torsdagseftermiddagen så kommer vaccinationsbussen att finnas på plats ovanstående dagar hela sommaren.

- Vi ser nog alla fram emot att alla restriktioner försvinner så fort som möjlighet. Därför är det positivt att regionens vaccinationsprogram fortsatt håller ett högt tempo. Det är också glädjande att vi i Upplands-Bro nu får en möjlighet att vaccinera oss på hemmaplan, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande, i en kommentar.

Precis som till övriga vaccinationscentraler krävs det tidsbokning till bussen som kommer besöka Upplands-Bro. Denna görs via Regionens app ”Alltid Öppet” alternativt via Regionens telefonbokning.

Då Mitt i når kommundirektören Ida Texell är hon glad över att nu kunna erbjuda den här servicen till Upplands-Broborna.

– Vi har legat på från kommunens sida i syfte att få en vaccinationsenhet närmare Upplands-Bro. Vi vet att avstånd spelar roll och att det bidrar till att fler vaccinerar sig om det kan ske närmare där man befinner sig, säger Ida Texell.

Ida Texell uppger att vad som tagit tid i denna process är att Region Stockholm behövt bygga in möjligheten att boka vaccintider i Upplands-Bro i sin app. Hon framhåller samtidigt att de som inte kan boka digitalt även kommer kunna göra det via Regionens telefonbokning.

Bokningen för att vaccinera sig i Kungsängen och Bro kommer att finnas tillgänglig från och med fredag eftermiddag den 11 juni.

Även från oppositionen välkomnas beskedet att vaccinbussen nu rullar in i kommunen.

– Vi har med gemensam kraft, tvärpolitiskt i vår kommun verkligen ”tryckt på” för att få lokala vaccinationsmöjligheter. Att hänvisa kommunens innevånare som saknar egen bil att ge sig ut i kollektivtrafiken för att få sitt skydd är såklart helt fel! Beskedet att Region Stockholm nu ger Upplands-Broborna möjlighet till vaccination på hemmaplan och har kommit upp i tempo när det gäller vaccinering. Bättre sent än aldrig!, säger oppositionsrådet Camilla Janson (S).

Planen: Kommunen vill bygga LSS-boende på fotbollsplanen

Grannar kritiska: "De har inte gjort sin hemläxa" I norra Brunna vill kommunen att Upplands-Brohus ska bygga ett LSS-boende. Grannarna menar att dessa boenden både ska och måste byggas, men de frågar sig om Upplands-Bro gjort sin hemläxa gällande...fredag 24/9 18:04

Ansvarig politiker: ”Inget är klart”

Kommunen om LSS-planerna i Brunna. Socialnämndens ordförande Martin Normark (L) som är ansvarig för de eventuella planerna i Brunna vill framhålla att ingenting är klart.fredag 24/9 17:59