I höst äger den första upplagan av Upplands-Bro Swimrun rum i kommunen. På bilden syns swimruntävlande i en annan del av länet. Foto: Sacharias Källdén

Upplands-Bro blir med swimruntävling

I höst kommer du kunna simma genom fyra sjöar och springa tolv kilometer utan att lämna kommunen. Då är det nämligen premiär för Upplands-Bro Swimrun 2022.

  • Publicerad 11:02, 6 jul 2022

I samband med att Brodagen äger rum den 10 september i höst sker även ett annat evenemang.

Då genomförs den första upplagan av Upplands-Bro swimrun. En 15 kilometer lång bana som tar deltagarna genom fyra olika sjöar: Mälaren, Lillsjön, Örnässjön och Lejondalssjön.

Simsträckorna uppgår till 1800 meter och fyra löpsträckor bli totalt 12 kilometer.

Arrangerar gör Upplands-Bro Simsällskap och Tibble Sjöscoutkår. Kommunen bistår med delfinansiering och kunskap.

Då blir det fest i Bro och Kungsängen

– Rörelseglädje och folkhälsa är viktiga delar i vårt arbete och kommunen är med och stöttar Upplands-Bro Swimrun. Vår fritidskonsulent Lars Frölander, som är flerfaldig olympisk medaljör i simning, har varit med och planerat loppets sträckning. Förhoppningsvis blir detta den första omgången av många Upplands-Bro Swimrun, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef.

Starten sker vid Marina föreningshuset i Kungsängen och målgången kommer vara vid Stjärnparken i Bro centrum.

Så anmäler du dig

Upplands-Bro Swimrun 2022 äger rum lördagen den 10 september klockan 10.

Starten sker vid Marina föreningshuset i Kungsängen. Målgången blir mitt under Brofesten i Stjärnparken vid Bro centrum.

Här anmäler du dig

Visa merVisa mindre

Polisen publicerar ny bild på avliden kvinna – vädjar om tips

"Allmänheten uppmanas fortfarande att höra av sig" Den kvinna som hittades avliden i Kungsängen i slutet av juni i år har fortfarande inte identifierats. Polisen vänder sig därför på nytt till allmänheten, den här gången med en ny bild på kvinnan.måndag 8/8 11:32