Balders hyresrätter växer fram i centrala Kungsängen. Foto: Niklas Loman

Upplands-Bro är bäst på hyresrätt – igen

Upplands-Bro bygger flest hyresrätter sett till sin befolkning. Under de senaste sju åren har det i kommunen byggts i snitt 32 hyresrätter per tusen invånare. Det här visar siffror som tidningen Hem & Hyra har tagit fram.

  • Publicerad 11:32, 5 sep 2022

Tidningen har gått igenom hur kommunerna i Stockholms län lever upp till sitt bostadsförsörjningsansvar. Med hjälp av siffror från länsstyrelsen och SCB har man kartlagt läget i länet under perioden 2015-2021.

Nu ska Upplands-Brohus bygga nytt i Kungsängen

Av denna period framgår att Upplands-Bro har byggt allra flest hyresrätter i förhållande till sin befolkning. Man har i kommunen byggt i snitt 32 hyresrätter per tusen invånare under nämnda tidsperiod.

Nu ska 850 bostäder byggas i Brunna

Sammanlagt rör det sig om 928 hyresrätter och 859 bostadsrätter som färdigställts under sjuårsperioden tidningen tittat närmare på. I botten ligger Vaxholm, här har inga nya hyresrätter byggts under de senaste sju åren.

Mobil trygghetsturné runt om i Upplands-Bro

Kommunen och polisen lämnar centrum Hela kommunen är lika viktig i det pågående trygghetsarbetet. Det här menar Upplands-Bro kommun och polisen – och ger sig ut på en endagsturné.tisdag 4/10 17:21

Medborgarförslag om vattenleken i Kungsängens centrum

Borde även finnas i Bro: "Skulle vara fantastiskt" På torget i Kungsängens centrum finns det sommartid en fontän som lockar till lek bland kommunens yngre invånare. Nu föreslår en medborgare att en liknande lösning borde etableras i Stjärnparken i...måndag 3/10 17:28