EFTERLYST. Simon Tejmes lapp vid Norr Mälarstrand har gillats av många. Foto: Per Brandt/Privat

Upphittad grävling river ner skratt på Kungsholmen

En lapp om en upphittad katt med bild på en grävling river ner skratt längs Norr Mälarstrand och på Facebook. Vi hittade ägaren. Av lappen alltså.

  • Publicerad 16:52, 5 feb 2021

De som har vandrat längs Norr Mälarstrand har kanske sett den, läst, hajat till och skrattat eller dragit på smilbanden. Lappen om en upphittad katt, med en bild på en grävling och humoristisk beskrivning, inspirerad av liknande skämt som florerar på sociala medier. Och just att skänka lite enkel glädje i pandemitider är vitsen (ursäkta…) med lappen, enligt upphovsmannen, Kungsholmsbon Simon Tejme.

– Jag såg liknande skämt för några år sedan och jag skrattade så jag nästan dog. Nu hade jag en printer som fungerade hemma så jag gjorde en försvenskad version och gick på en promenad, säger han.

– Men bakgrunden är pandemin, att stress och psykisk ohälsa ökar och även arbetslösheten. Det är ju bara negativitet. Nu behöver vi humor mer än tidigare. Jag hoppades att man skulle stanna upp, skratta och gå vidare med ett leende.

Responsen har varit bra enligt Simon som även delade bilden i en lokal Facebook-grupp där den rev ner skratt. Även på Mitt i Stockholm och Mitt i Kungsholmens Facebook-sidor gillas skämtet av många.

– Jag är positivt överraskad. Det var någon som tyckte att de sett skämtet förr och någon som trodde att jag verkligen hade tagit med mig en grävling hem… ha ha ha!

Simon har även fått uppskattande mail på den angivna adressen på lappen – och skämt tillbaka.

– Det här är ett annat mail. ”Hej, Det är min svärmors katt. Hon hade blivit mycket glad om du hade kunnat släppa in honom i hennes nya fina uterum som brukar vara olåst", ha ha ha ha.

Och Simon, som annars jobbar som säljare, flaggar för att det kan bli mer humorinslag.

– Jag tror det kan bli en till eller något sådant. Det kanske kommer en följetong, säger han.