Hanna Bocander kommer med nyheter under dagens presskonferens. Enligt uppgifter till SVT kommer Danderyds kommun höja kommunalskatten kraftigt. Foto: Joakim Kröger

Uppgifter: Skatten höjs kraftigt i Danderyd

I dag kallar Danderyds kommunstyrelse till presskonferens angående det ekonomiska läget. SVT har uppgett att skatten ska höjas kraftigt – något som inte bekräftas av kommunens kommunikationschef.

  • Publicerad 09:08, 29 maj 2019

DanderydDirekt har vid flera tillfällen rapporterat om Danderyd kommuns ekonomiska kris, som gör att kommunens nämnder och förvaltningar måste dra åt svångremmen.

Nu uppger SVT att kommunalskatten väntas höjas kraftigt för att lösa krisen.

– Jag bekräftar ingenting. Jag vet inte var SVT fått uppgifterna ifrån, ingen aning, säger kommunikationschef Jan-Erik Alenbrand när DanderydDirekt når honom.

Han hänvisar till dagens presskonferens som hålls klockan 11.00.

Skattehöjningar ett sätt att lösa krisen

Vi har sökt Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande, utan lycka på morgonen. Men tidigare i år sade hon till DanderydDirekt att skattehöjningar kan vara ett sätt att lösa krisen.

– Det finns fyra sätt som en kommun har som för att få bättre ekonomi. Sänka kostnader, höja skatten, sälja mark och justera avgifter. Jag utesluter inte att vi måste använda alla fyra sätten, sade Hanna Bocander.

Ekonomisk kris i Danderyd – går back 80 miljoner