Luis Pimenta rekryterades inför årets säsong, men ser nu ut att få sparken från BP. Foto: Mostphotos

Uppgifter: BP ger Luis Pimenta sparken

Brommapojkarna kommer att göra sig av med herrlagets huvudtränare Luis Pimenta. Det uppger SportExpressen i dag. Flera spelare i truppen har vittnat om ett ledarskap fyllt av pennalism och sexism, och enligt uppgifter till tidningen har klubben redan börjat leta efter en ersättare till den portugisiske tränaren.

  • Publicerad 17:02, 4 sep 2018

Uppgifterna om Luis Pimentas tveksamma arbetsmetoder – med mobbning, sexism och rasism – kom ut i fredags då flera spelare vittnade om dem anonymt i Aftonbladet.
BP gick redan på fredagskvällen ut med att man skulle göra en intern utredning och på lördagen fick tränaren lov att ta timeout.
Luis Pimenta själv förnekade uppgifterna i ett uttalande via nyhetsbyrån TT i måndags. Han medgav visserligen att han använt uttrycken ”balls” och ”pussy”, men inte i sexistisk mening då han menade att uttrycken har en annan innebörd på engelska än översatta till svenska.

Har redan börjat leta ersättare

Enligt uppgifter till SportExpressen har klubbens styrelse nu kommit fram till att tränaren inte kan vara kvar då en så gott som enig spelartrupp vill ha bort honom. BP gör sig även av med den assisterande tränaren Gocalo Pereira som ledde laget i söndagens allsvenska förlustmatch mot Malmö FF (0–3).
Enligt SportExpressen har klubben redan börjat sondera terrängen efter en ny tränare och man ska ha haft kontakt med flera olika kandidater som kan ta över och leda laget under resten av Allsvenskan.