Hyllad. Mikael Lindberg är glad för alla positiva reaktioner han har fått efter Stockholmdirekts artikel. Foto: Sacharias Källdén

Uppfostrande rektorn överöst med nätkärlek

Artikeln om rektor Mikael Lindberg som talar klarspråk med krävande och otrevliga föräldrar har blivit en stor snackis. Nu drar alla i rektorn som hyllas av kollegor, föräldrar och på krogen.

  • Publicerad 15:19, 24 okt 2017

Efter Stockholmdirekts intervju med Mikael Lindberg, rektorn som tydligt markerar mot föräldrar som ställer orimliga krav på skolan, har berömmet rasat in. Rektorn på Björngårdsskolan och Storkyrkoskolan har vunnit både lärare, föräldrars och politikers beundran.

Rektorn alla vill jobba med

“Vilken hjälte, årets skolledare, stark människa, vilken pärla, heja!” är några av många hyllande kommentarer. Rektorn själv har också blivit överöst med positiva reaktioner.

– Jag har också delat artikeln och fått en 1200-1300 likes, om inte mer, och jag har fått jättefina kommentarer från folk i hela landet. En hel del lärare undrar om vi rekryterar. När vi var ute och käkade i lördagskväll var det någon i krogpersonalen som sett artikeln och som tyckte det var bra jobbat, säger Mikael Lindberg om uppståndelsen.

Medarbetarna har varit stolta och glada. Det är också andra arbetsgivare som ryckt i rektorn efter artikeln.

Mer orolig har Mikael Lindberg varit för vad föräldrarna på hans skolor skulle tycka. Inte minst med tanke på rubriken om att han “uppfostrar föräldrar”.

Föräldrar rasar mot uppfostrande skolregler

"Bra att du uppfostrar oss"

– Jag var lite nervös men jag har träffat föräldrar på föräldraråd och de har bara varit positiva och sagt saker som “bra jobbat, vad kul att du pratar om skolan, vad bra att du uppfostrar oss”, säger Mikael Lindberg och skrattar.

Han är inte överraskad att så många uppskattar hans tydliga ledarstil.

– Nej, det här är välbehövligt. Jag tror det finns behov av att yrket får stå för vad yrket är. Det här är ju en arbetsmiljöfråga.

AVSLÖJAR: Stadens nya skolregler skulle uppfostra föräldrar

Har du några råd till dina rektorskollegor?

– Var tydliga med vad som är skolans beslut och föräldrarnas beslut. De kan vara med och påverka men skolans beslut måste respekteras, säger Mikael Lindberg.