Trygghet och arbetsro hamnar högt på listan när eleverna på Arlandagymnasiet har svarat på den årliga gymnasieenkäten. Fler elever känner sig trygga och har en bättre arbetsro än föregående år, då samma kategorier även då låg högt.

Sju av tio elever i årskurs två, som är den årskurs som varje år svarar på enkäten, ville också rekommendera andra att söka Arlandagymnasiet.

– I årets enkät ligger Arlandagymnasiet över eller på snittet i länet i precis alla frågor och det tycker vi så klart är jätteroligt, även om det alltid finns områden att jobba med. Men det är också ett viktigt kvitto på att ett långsiktigt arbete lönar sig, säger Erik Ryding som är verksamhetschef på Arlandagymnasiet.

Under de senaste åren har Arlandagymnasiet haft fokus på just trygghet och arbetsro. Detta arbete ser ut att ha gett resultat då 86 procent av eleverna känner sig trygga i skolan. Och andelen elever som upplever arbetsro på lektionerna har ökat från 61 till 64 procent jämfört med föregående år. Det är en betydligt högre andel än i övriga skolor i länet.

Skolan har satsat på heltidsmentorer, aktiva elevcoacher, tidig uppföljning av studieresultat, en gemensam struktur för alla lektioner samt blandade grupper av elever från olika program.