Uppåt. Arlandagymnasiet får bra betyg av eleverna i ny undersökning. Foto: Jens Kassnert

Uppåt för Arlandagymnasiet i ny enkät

Resultaten av årets gymnasieenkät i Stockholms län har släppts. Arlandagymnasiet får fortsatt höga betyg av sina elever.

  • Publicerad 15:06, 2 maj 2022

I årets enkät ligger Arlandagymnasiet över eller på snittet i länet i precis alla frågor

Trygghet och arbetsro hamnar högt på listan när eleverna på Arlandagymnasiet har svarat på den årliga gymnasieenkäten. Fler elever känner sig trygga och har en bättre arbetsro än föregående år, då samma kategorier även då låg högt.

Sju av tio elever i årskurs två, som är den årskurs som varje år svarar på enkäten, ville också rekommendera andra att söka Arlandagymnasiet.

– I årets enkät ligger Arlandagymnasiet över eller på snittet i länet i precis alla frågor och det tycker vi så klart är jätteroligt, även om det alltid finns områden att jobba med. Men det är också ett viktigt kvitto på att ett långsiktigt arbete lönar sig, säger Erik Ryding som är verksamhetschef på Arlandagymnasiet.

Under de senaste åren har Arlandagymnasiet haft fokus på just trygghet och arbetsro. Detta arbete ser ut att ha gett resultat då 86 procent av eleverna känner sig trygga i skolan. Och andelen elever som upplever arbetsro på lektionerna har ökat från 61 till 64 procent jämfört med föregående år. Det är en betydligt högre andel än i övriga skolor i länet.

Skolan har satsat på heltidsmentorer, aktiva elevcoacher, tidig uppföljning av studieresultat, en gemensam struktur för alla lektioner samt blandade grupper av elever från olika program.

Enkätfrågor som 70 procent eller fler håller med om:

- Jag känner mig trygg på min skola
- Det är en positiv stämning på min skola
- Jag är nöjd med skolans arbete mot mobbning
- Det är arbetsro på mina lektioner
- Jag får extra hjälp när jag behöver
- Mina lärare är kunniga i sina ämnen
- Lärarna bemöter mig på ett positivt sätt
- Jag kan rekommendera mitt gymnasieprogram till andra elever
- Jag är nöjd med min skola

Källa: Sigtuna kommun

Brand i vedpanna i Odensala

Nyheter Ingen person kom till skada under branden Det brann i en vedpanna under söndagskvällen. Ingen person kom till skada och det var inte risk för någon spridning av branden som ägde rum i Odensala.måndag 27/6 10:57

Ny lågprisparkering öppnar vid Arlanda

Nyheter Parkeringsplatsernas Ryan Air En ny långtidsparkering har öppnat vid Arlanda. Det som sticker ut är priset.söndag 26/6 16:08

Avrådan från att elda i hela Stockholms län

Nyheter Stor brandfara i värmen Lagom till midsommar avråder Storstockholms brandförsvar från eldning i hela länet. Orsaken är förstås det varma och torra vädret.torsdag 23/6 15:06

Kom ihåg att trycka på gröna knappen

Nyheter Pendeltågens dörrar öppnas inte automatiskt under sommaren Nu under sommaren, fram till och med 9 september, öppnas inte dörrarna på pendeltågen automatiskt så du måste du trycka på knappen om du vill klara av eller på.torsdag 23/6 13:19