I september förra året startade kommunen arbetet med att bygga om Ungdomsvägen i Gribbylund. Busshållplatserna blev mer tillgängliga, vägen fick ny asfalt och kommunen satte upp fasta fartsänkande hinder.

Under tiden har det varit begränsad framkomlighet på vägen och busstrafiken har också fått ledas om.

Arbetet skulle vara klart sommaren 2020. Men sen uppstod problem. Arriva som kör bussarna på vägen menade att de inte kom fram på grund av de avsmalningar som gjorts.

Därför tvingades kommunen göra om vägen. Vilket har väckt kritik hos grannarna i Gribbylund.

– Folk har saknat bussarna och det har varit en långbänk som varit onödigt. Redan när man satte kantstenen påpekade folk i området att den var för smal, vi kunde inte ens mötas med bilarna, säger Anders Forsman, som bor i området.

Han trycker på att man kunde rättat till felet tidigare.

– Jag tycker att de leker med skattebetalarnas pengar.

"Vi har sett över rutinerna"

Johan Algeron (M), stadsbyggnadsnämnden ordförande, menar att de fått informationen om felet sent, men kan hålla med om viss kritik.

– Vi fick in sena invändningar mot vägen och jag kan bara beklaga att det dragit ut på tiden, det är oerhört olyckligt.

– Vi har sett över rutinerna och vi kommer i framtiden vara mer noggranna med att projekteringen och att invändningar lyfts tidigt, säger han.

Man kommer nu att ta bort fyra chikaner och två avsmalningar. Kostnaden för hela projektet landar på 11 miljoner kronor, av dess kostade ombyggnaden av vägen som nu görs 460 000.

Nu kommer vägen vara öppen för trafik, men bussarna kommer dock inte börja köra förrän i januari.