Ungdomsgäng sköt mot personal på Sollentuna Bio

En anställd på Sollentuna Bio blev i går eftermiddag beskjuten med soft air gun av ett ett gäng ungdomar i 15–16-årsåldern. Detta efter att han hade kört ut dem från bion då de försökte ta sig in bakom kassan.

  • Publicerad 11:22, 31 okt 2019

– Först var de inne och stökade och busade. Sedan ville de in bakom kassan, om de vill ha tag i pengar eller godis vet jag inte. När de blev utkörda av killen i kassan kom de in igen och hotade honom med en soft air gun – och till och med sköt mot honom så att han fick ducka när han satt i kassan, säger Ulf Hellberg, vd på Videvox AB som driver Sollentuna Bio.

Mannen som blev beskjuten jobbar i dag torsdag, men han är lite skärrad och vill inte uttala sig berättar Ulf Hellberg.

Väktare kände till gänget

– Det var så klart en hotfull och obehaglig situation, säger han.

Två väktare ute på torget sa att de kände till gänget som var inne på bion, berättar Ulf Hellberg.

”Ska använda polislarmet”

Den anställde som blev beskjuten gjorde en polisanmälan först en stund efter händelsen.

– Jag sa åt honom att om något sådant här händer så ska han använda polislarmet som vi har på bion, så att polisen kommer direkt, säger Ulf Hellberg.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Mellanstadiet på Kärrdalsskolan stänger i nästa vecka

Nyheter Sjukfrånvaro på nära 50 procent i personalen I nästa vecka är det distansundervisning som gäller, åtminstone måndag–onsdag, för mellanstadieeleverna på Kärrdalsskolan. Det beslutade utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) i dag....fredag 27/11 16:19

Forskare från Sollentuna söker svar om covid-19

Nyheter "Hoppas bidra till forskningsresultat som kan rädda fler liv" Hjärt- och kärlsjukdom och vissa lungsjukdomar ger ökad risk för allvarliga komplikationer för dem som drabbas av covid-19. Därför har Hjärt-Lungfonden delat ut ett akutanslag till PhD Daniel...fredag 27/11 10:50