Ungdomsgäng sköt mot personal på Sollentuna Bio

En anställd på Sollentuna Bio blev i går eftermiddag beskjuten med soft air gun av ett ett gäng ungdomar i 15–16-årsåldern. Detta efter att han hade kört ut dem från bion då de försökte ta sig in bakom kassan.

  • Publicerad 11:22, 31 okt 2019

– Först var de inne och stökade och busade. Sedan ville de in bakom kassan, om de vill ha tag i pengar eller godis vet jag inte. När de blev utkörda av killen i kassan kom de in igen och hotade honom med en soft air gun – och till och med sköt mot honom så att han fick ducka när han satt i kassan, säger Ulf Hellberg, vd på Videvox AB som driver Sollentuna Bio.

Mannen som blev beskjuten jobbar i dag torsdag, men han är lite skärrad och vill inte uttala sig berättar Ulf Hellberg.

Väktare kände till gänget

– Det var så klart en hotfull och obehaglig situation, säger han.

Två väktare ute på torget sa att de kände till gänget som var inne på bion, berättar Ulf Hellberg.

”Ska använda polislarmet”

Den anställde som blev beskjuten gjorde en polisanmälan först en stund efter händelsen.

– Jag sa åt honom att om något sådant här händer så ska han använda polislarmet som vi har på bion, så att polisen kommer direkt, säger Ulf Hellberg.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Stor höjning av VA-taxorna i Sollentuna

Nyheter Näst störst procentuell höjning i hela länet. Sollentuna kommun står, näst efter Lidingö, för den procentuellt största höjningen av VA-taxorna i region Stockholm.söndag 25/10 6:15

Polisen: Snart höstlov and we LÖV it!

Nyheter "Ha koll på var ditt barn befinner sig." "Snart höstlov and we LÖV it!", skriver lokalpolisen på sin Facebooksida. Samtidigt uppmanar man föräldrar att hålla koll på var barnen håller till under ledigheten.fredag 23/10 18:01