Värdar. Filippa Aronsson och Farhan Abdi säljer fika och ordnar aktiviteter. Foto: Eva Tonström

Ungdomsdrivna kafé Brunnen har öppnat

Det som brukar vara en fritidsgård har nu för andra sommaren i rad öppnats upp för allmänheten. På Brunns gård kan du fika, samtidigt som du bidrar till att unga får jobb.

  • Publicerad 15:52, 5 jul 2021

För andra året i rad testar Värmdö kommun att hålla kafé Brunnen öppen i deras trädgård på baksidan.

Där finns kaffe och fikabröd, glass och godis till självkostnadspris, och massa saker att göra. Dessutom två sommarjobbande ungdomar som har förberett minst en aktivitet per dag.

– Vi har försökt planera och tänka så att det finns något att göra för alla åldrar, säger Filippa Aronsson, som jobbar på kafé Brunnen tillsammans med Farhan Abdi.

Var spontan!

Det går såklart också att bara dra igång något spontant, tillägger de. Där finns alla möjliga prylar från basket- och fotbollar och till bocciaklot och frisbees, och vanliga brädspel.

Den här fredagen finns också fritidsledarna Anna Ringman och Goran Saabo på plats.

Till den stora gula villan hör två fina gräsmattor som ligger på baksidan av huset.

– Det här är jättebra att göra aktiviteter och lekar på, det finns massor av plats. Vi har till och med en egen fotbollsplan där borta, säger Farhan och visar fotbollsmålen längst bort.

Vill ha mer gäster

Alla aktiviteter går att göra på deras gräsmattor, utom basket. Det brukar de spela på skolgården intill.

Filippa och Farhan ska sommarjobba som kafévärdar i tre veckor, efter dem tar två nya värdar över.

– Vi vill gärna att det kommer mer folk, det har varit ganska lugnt några dagar nu. Kanske beror det på värmen, många är och badar, säger de.

Kafé Brunnen

Kafé Brunnen ligger på Mörtviksvägen 7 i Brunn och är öppet måndag till torsdag 10–17, fredagar 14–21. Det sköts av sommarjobbande ungdomar.

Hitta fler tips på saker att göra i sommar på varmdo.se/evenemang, klicka in på "barn och ungdom". Det mesta är gratis och vissa aktiviteter kräver föranmälan.

Allting finns också samlat på kommunens app Ung i Värmdö som enkelt kan laddas ned till mobilen. Kolla även Facebook/Ung i Värmdö och Instagram/brunneningaro.

Visa merVisa mindre