Maskerade män tog sig in i Ungdomens hur i Rinkeby i söndags. Foto: Arkiv

Ungdomens hus i Rinkeby stängt på obestämd tid

Maskerade män tog sig in i Ungdomens hur i Rinkeby i söndags. Facket har nu belagt verksamheten med skyddsstopp och kräver åtgärder innan fritidsgården kan öppna igen. – Det har varit en händelse som varit allvarlig och hotfull för personalen och facket kräver åtgärder, säger Ulla Thorslund, stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista.

  • Publicerad 18:23, 14 nov 2018

Det var i söndags kväll som maskerade män tog sig in i Ungdomens hus i Rinkeby.

– Det har varit en händelse som varit allvarlig och hotfull för personalen när maskerade män gick in i lokalen, säger Ulla Thorslund, stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista.

Hon vill inte gå in mer i detalj på händelsen, som är polisanmäld.

I onsdags stoppade fackförbundet Kommunal verksamheten genom att belägga den med skyddsstopp och sedan dess är ungdomens hus fritidsgård stängd.

En verksamhet kan beläggas med skyddsstopp enligt arbetsmiljölagen och innebär att verksamheten ska stoppas omedelbart om den innebär omedelbar och allvarlig fara för arbetstagares liv eller hälsa.

– Facket kräver att vi vidtar åtgärder bland annat gällande bemanning och lokaler, säger Ulla Thorslund.

Hon kan i nuläget inte säga hur länge Ungdomens hus kommer att hålla stängt.

Föreningsverksamheter som brukar pågå i nedre plan är fortsatt öppen för föreningarna.

Från och med måndag nästa vecka kommer stadsdelen se till att det finns en mobil verksamhet för ungdomarna i stadsdelen, som kan innebära aktiviteter i andra lokaler och utomhus aktiviteter.