Rån. En ung kille rånades på sina trådlösa hörlurar vid Mörby station. Foto: Sacharias Källdén

Ungdomar rånade ung kille vid Mörby

Tre killar hotade och rånade en ung kille på hans hörlurar vid Mörby station igår, tisdag. Flera patruller var på platsen, men ännu är ingen gripen.

  • Publicerad 10:36, 25 mar 2020

Polisen fick in ett larm vid 15.52 på tisdagen från en ung kille som blivit rånad på sina trådlösa hörlurar vid Mörby station.

– Det ska ha varit tre gärningsmän som också var ungdomar i tonåren. Inga tillhyggen ska ha använts men han ska ha blivit hotad till att lämna ifrån sig hörlurarna, berättar Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

De tre gärningsmännen ska sedan ha lämnat stationen med buss och målsägande tog sig hem och larmade därifrån polisen.

– Vi hade ganska många patruller på plats som sökte av närområdet. Bland annat var man vid stationen och försökte se vilken buss de åkt med och om man kunde få tag på dem där de hoppat av. Så vi har varit ute och sökt men inte påträffat dem, säger Åsa Wallentin.

Polisen har hållit förhör med målsägande och fått signalement på de tre gärningsmännen. Man har inlett en förundersökning om rån. Men ännu är ingen gripen för brottet.

Det kan också bli aktuellt att begära ut övervakningsfilmer från platsen och bussen som gärningsmännen lämnade brottsplatsen med.

– Jag ser inte att de har begärt ut övervakningsfilmer än, men det har vi ofta stor hjälp av. Så det kan bli aktuellt, säger Åsa Wallentin.