Ungdomar gjorde makabert bäverfynd

I torsdags hittade ungdomar på en fritidsgård i Brunna en bäver med avhugget huvud. Det makabra fyndet gjordes på parkeringen vid gamla Coop. – Det rör sig till 100 procent om tjuvjakt och har polisanmälts, säger viltvårdaren Göran Nilsson.

  • Publicerad 10:41, 4 maj 2018

Bävern hittades i ett skogsparti som tillhör parkeringen vid gamla Coop på Energivägen i Brunna.

– Den hade avhugget huvud och på kroppen fanns spår efter skottskada, säger Göran Nilsson, viltvårdare på Upplands-Bro kommun.

Har skjutits på annan plats

Han är övertygad om att kadavret lämnats på platsen efter att ha skjutis någon annanstans.

Viltvårdaren är övertygad om att bävern skjutits någon annanstans. Foto: Göran Nilsson.

– Bäver får jagas till och med den 10 maj, men man kastar inte iväg ett djur på det här sättet. Det rör sig till 100 procent om tjuvjakt och har polisanmälts.

Han berättar att bävern var så tung att ungdomarna fick hjälpa till att bära. Vad tjuvskytten kan ha gjort med huvudet går bara att spekulera i.

– Jag har aldrig sett något liknande.

Viltvårdaren Göran Nilsson fotograferad vid ett annat tillfälle. Foto: Mitt i.

Tidigare larm om tjuvjakt

I mars skrev Mitt i Upplands-Bro om lokala jägare som larmade om ökad tjuvjakt i kommunen.

– Vi har haft problem i trakterna mot Erikssund och Sigtuna. Det har rört sig om tjuvjakt på bland annat dovhjort och vildsvin. I Brunna har en del rådjur skjutis, men vi kan inte bevisa att det är tjuvjakt eftersom man skjuter med ammunition som inte går att spåra.

Tjugo personer borta från Finnstaskolan

Rekordhög sjukfrånvaro inom skolan: "Det finns inga vikarier" Covid-19 och den rekordsnabba spridningen av omikronvarianten har drabbat Upplands-Bros skolor och förskolor hårt. Just nu är en omfattande del av skolpersonalen hemma i sjukdom eller i karantän.måndag 17/1 17:04