Skräck. Bild ut en musikvideo till en skräckvariant av Blinka lilla stjärna, som alla var tvungna att sjunga när man tvättar händerna under pandemin. Foto: 29dagar

Ungdomar gjorde digitalt konstverk

Konstverket 29 dagar av och med ungdomar från Lidingö hade premiär 30 maj. Det är ett digitalt verk med dans, musik, bildkonst och teater.

  • Publicerad 06:15, 1 jun 2021

Coronapandemin har stoppat nästan allt kulturutövning. På Sagateatern på Lidingö har verksamheten förvisso varit igång men väldigt begränsat.

– Vi såg fram mot en premiär i februari som alltid men det gick inte. Så vi stod där med ett gäng kreativa ungdomar och kände: Vad gör vi nu? Då gjorde vi om projektet så att det blev digitalt, säger Sebastian Höglund, regissör på Sagateratern som drivs av stadens kultur- och fritidsförvaltning.

Alla som ville fick lämna in material på en hemsida. Texter, musik, bild och danser sattes sedan samman till en 22 minuter lång film som finns att se på hemsidan 29dagar.com.

Koreografi. Ur verket ”Du vill tala om COVID” som är en koreografi till en text. I rött: Nathalie Malmström I förgrunden Jacob Tengström och Indra Ek Sjödin. Foto: 29 dagar

Det handlar om vilja att skapa – och om livet under pandemin.

– Pandemin överskuggar allt vi gör. Här pratar vi om det både i fiktion och verklighet. Det är något annat än att fly in i en netflixserie, säger Sebastian Höglund.

Han är nöjd med resultatet.

– Det blev långt över förväntan. Alla har varit i sin egen bubbla, ändå gick det att sammanföra.