Semir Yebio handleder ungdomarna som ska jobba under jullovet. Foto: Elin Angvarsson

Unga vinterjobbare håller det julsnyggt

Tio ungdomar jobbar hårt under lovet för att hålla det extra snyggt vid Förvaltarens hus i Rissne och Ör.

  • Publicerad 08:50, 22 dec 2021

De var till stor hjälp förra året

Det kommunala bostadsbolaget och staden har, precis som tidigare år, tio vinterjobbare som under julen ska hålla det snyggt – den här gången i Ör och Rissne.

Semir Yebio är en av handledarna för ungdomarna i år.

– De kommer främst se till att det ser rent och fräsch ut i utemiljöer och se till att det ser bra ut kring Förvaltarens bostadsområden, säger Semir.

Bor i staden

Ungdomarna, som alla bor i Sundbyberg, jobbar mellan 22 december och 5 januari.

En fördel är att lokala ungdomar får en sysselsättning med ersättning och för några blir det kanske till och med ett första jobb. Samtidigt hjälper de till hålla det snyggt kring sophanteringen, som blir extra hårt ansatt under julledigheten.

Förra året ringde ungdomarna på och kollade om hyresgästerna hade julskräp att slänga, men så blir det inte i år, berättar Daniel Lindberg från Förvaltaren.

– Nej, i år kommer vi bara ta runt miljöstugorna i första hand för de brukar vara ganska överfulla, säger han.

Jobbat själv

Semir Yebio är egentligen lärare, men hoppar in under ledigheter för att handleda ungdomarna. Han har själv varit feriejobbare i Sundbyberg en gång i tiden.

– Jag har jobbat som handledare i kanske tre år. Men jag började som sommarjobbare hos Förvaltaren när jag var 15-16 år och har uppgraderat sedan dess, säger Semir.

Skräpigt. Tio ungdomar kommer jobba med att hålla det snyggt före och efter jul i Rissne och Ör. Foto: Stefan Källstigen

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu blickar krögarna framåt: "Kul med mycket att göra igen"

Nyheter Gästerna återvänder till kroglivet Den första sommaren på två år helt utan restriktioner är i full gång. Hungriga gäster har börjat hitta tillbaka till restaurangerna i Solna och Sundbyberg, samtidigt spås nya orosmoln.fredag 5/8 13:30

Snart dags för Bergshamra Pride

Nyheter Tillbaka efter pandemiuppehållet Efter en vecka av Stockholm Pride kan Solnaborna snart njuta av ännu en parad, nämligen sin egen. Lördagen 27 augusti arrangeras Bergshamra Pride på nytt efter inställda firanden under pandemiåren.fredag 5/8 13:15

Nya bilder: Här sprängs för nya t-banan till Solna

Nyheter Mitt i tittar in i arbetstunneln vid Arenastaden Om sex år ska man kunna ta tuben till Arenastaden. Då måste berg sprängas, och inte bara för spårtunnlarna. Mitt i svängde förbi Dalvägen där en 310 meter lång arbetstunnel tar form.torsdag 4/8 16:00