Unga vill resa staty i Bredäng

Res en skulptur i Bredäng centrum, designad av områdets ungdomar! Det skulle stärka deras självkänsla, menar föreningen Ung Arena.

  • Publicerad 16:31, 15 nov 2017

Ungdomar i Ung Arena har redan skissat på ett förslag, som de skickat in till stadsdelsförvaltningen. Den visar en skulptur med flera av Bredängs kännetecken: människor som håller händerna om ett av de typiska höghusen, en grön äng och en basketboll som symboliserar KFUM JKS och allt som den föreningen betytt för barn och unga.

– Ungdomarna vill göra en staty som representerar området, så som de ser det. Om tio år ska de fortfarande kunna gå förbi den och känna att, wow, detta gjorde vi, säger Robin Aygun, som leder Ung Arena.

Ung Arena är en ideell förening som arbetar för att stärka ungas självförtroende och skapa gemenskap bland unga i Sätra och Bredäng. Föreningen startade i våras och gör till exempel trygghetsvandringar på fredagar, bedriver läxhjälp och har tjej- och killgrupper som träffas regelbundet.

– Idén om en staty kom från ungdomarna själva. Jag tror att det skulle stärka deras självkänsla om de blev verklighet, säger Robin Aygun.

Idén är skickad som ett medborgarförslag till Skärholmens stadsdelsförvaltning.