Konsert. Ungdomsambassadörerna Ebba Treskog och Charlotte Luhr anordnar konsert på Fribergagården. Foto: Mikael Andersson

Unga sommarjobbare fixar egen konsert i Danderyd

Sommarjobbare avslutar ferien med en stor tillställning på Fribergagården. ”Vi kände att vi ville göra något extra roligt”, berättar de för Mitt i.

  • Publicerad 16:22, 14 jul 2021

Sedan i juni har ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern arbetat på Ungdomsambassadörerna för Danderyds kommun, där de har fått planera och hålla i olika evenemang för unga i Danderyd.

Nu på fredag den 16 juli avslutar de med ett stort arrangemang. En konsert med flera unga artister på Fribergagården för ungdomar.

Charlotte Luhr, 16, från Danderyds gymnasium och Ebba Treskog, 15, från Mörbyskolan är inne på sin andra vecka som ungdomsambassadörer. Tillsammans med fyra andra kamrater har de planerat inför fredagen, som de hoppas ska locka många unga från Danderyd till gården.

– Det blir tre artister, och ett band, som ska gå upp på scen, säger Ebba Treskog, och Charlotte Luhr tillägger:

– Och så kommer vi ha mycket snacks, chips, popcorn, sockervadd och annat gott som vi bjuder på.

De tre artister som går upp på scen är Daniel Javan, Hjördis Flykt och Arwin Ismail, som under sommaren har varit med på gårdens musikläger.

Konserterna avslutas med ett framträdande av det Danderydsbaserade bandet, The 5th Ace.

"Ville göra något extra roligt"

Charlotte Luhr och Ebba Treskog berättar att de har ett begränsat antal besökare till konsertern, och att de följer de allmänna råden för att undvika smittspridning av covid-19.

Hur har det gått att planera?

– Det har gått bra, vi också fått arrangera en femkamp. Vi kände att vi ville göra något extra roligt, så då bestämde vi oss för att göra det här, säger Ebba Treskog.

Det som fattas nu är att pynta lokalen, eventuellt hitta någon sponsor till evenemanget och nå ut till fler gäster.

– Det känns väldigt bra att göra något kul för ungdomar i Danderyd, inte bara att man behöver vara hemma hela sommaren. Jag tror många behöver det, säger Charlotte Luhr.

Konserten, som är helt gratis, hålls för ungdomar på Fribergagården, 16 juni, mellan 13 och 15.

Ungdomsambassadörerna

Varje sommar anordnar Danderyds kommun feriearbete med ungdomsverksamheten i Danderyd, som kallas Ungdomsambassadörerna.

Under fyra veckor arbetar de med personal från Ungt fokus för att anordna evenemang för ungdomar mellan 12 och 18 år.

Källa: Danderyds kommun

Visa merVisa mindre