Unga sköt fyrverkerier mot personer på Rissne torg

Under tisdagskvällen tände ett gäng unga vuxna fyrverkerier på Rissne torg vilka de sparkade omkull så att pjäserna riktades mot andra personer. En anmälan om framkallande av fara är upprättad.

  • Publicerad 14:23, 31 okt 2018

Det som brukar vara ett decemberproblem inträffade i går kväll på Rissne torg.

Ett gäng unga vuxna tände strax efter klockan 19 eld på en fyrverkeripjäs på torget. Men i stället för att försvinna i väg uppåt, så sparkade gänget omkull pjäsen så att den riktades mot andra personer på torget.

– Vi kan tyvärr se att fyrverkerier ofta används på ett farligt och provocerande sätt istället för i ett traditionellt nyårsfirande. Det händer då och då att unga personer ådrar sig ganska allvarliga skador, säger Joachim Lindell, från lokalpolisområde Solna.

Ingen skadad

Även en polispatrull fanns i närheten och kunde se hur flera unga vuxna sprang från platsen.

– Detta är ett mycket dåligt beteende och kan få mycket allvarliga konsekvenser. I fallet i Rissne igår blev ingen skadad och det riktades inte direkt mot någon men en anmälan om framkallande av fara är skriven, säger Joachim Lindell.

Polisen uppmanar föräldrar att vara mycket uppmärksamma på om deras ungdomar redan nu köper eller har fyrverkerier. Och påminner samtidigt om den åldersgräns som finns för inköp av fyrverkerier.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47