Ingen har ännu gripits. Foto: Mostphotos

Ung man sköts ihjäl – trygghetsinsats i Jordbro

En man i 20–25-årsåldern hittades utomhus i Jordbro med skottskador i fredags. Mannen avled av sina skador på sjukhus. Hittills har inga misstänka gärningsmän gripits. Polisen är på plats i Jordbro under helgen för att skapa trygghet.

  • Publicerad 13:00, 19 jan 2020

Polis och ambulans kallades till Jordbro i Haninge kommun sent på fredagskvällen efter att en person hittats utomhus med skottskador, skriver polisen på sin hemsida.

Allvarligt skadad

Mannen, som var i 20–25-årsåldern, vårdades på sjukhus men avled av sina skador.

Polisen söker efter misstänkta gärningsmän. Vid lunch på söndagen hade ännu ingen gripits.

– Ingen är frihetsberövad i ärendet, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Trygghetsinsats

Polisen skriver på sin hemsida att flera förhör har hållits och att en förundersökning om mordförsök har inletts. Polisen är på plats i Jordbro helgen ”för att skapa trygghet och för att prata med eventuella vittnen”, skriver polisen.

Polisen vill även ha in tips om skjutningen från allmänheten. Den som vet något uppmanas ringa till polisen på 114 14 eller ta sig till den närmaste polisstationen.

Lång rad av oroligheter

Det har under den senaste tiden varit oroligt i Jordbro.

På annandag jul hittades en man som blivit skjuten i huvudet. Han kunde dock själv larma polisen.

Mitt i har under hösten i flera artiklar berättat hur butiksinnehavare som verkar i Jordbro hotas och terroriseras av kriminella gäng. Bland annat har Masih och Wahid som driver en frisersalong tvingats stänga och leva med överfallsskydd.