Ett snabbt ingripande av polisen förhindrade sannolikt ett allvarligt våldsdåd i Rotebro i måndags kväll. Foto: Mostphotos

Ung man häktad – gick med skarpladdad k-pist i bostadsområde

Tre män i övre tonåren greps i måndags kväll då de kom gående med en skarpladdad kulsprutepistol mitt bland husen på en gata i Rotebro. En av dem, en 18-årig Turebergsbo, har nu häktats misstänkt för grovt vapenbrott.

  • Publicerad 15:15, 11 sep 2020

Polisen hade fått indikationer på att något skulle hända i Sollentuna och en specialutbildad grupp skickades till området vid 20-tiden.

På plats såg de tre unga män som kom gående på en gata nära Gröndalsskolan och en av dem hade en skarpladdad kulsprutepistol av typen ”Skorpion” runt halsen.

Polisen slog till direkt

Polisen slog till direkt och grep männen.

– Känslan är att om de hade varit ute lite längre hade det hänt något våldsamt, säger säger Fredrik Bornesand, poliskommissarie och taktisk koordinator på spaningssektionen i Stockholm Nord, till Aftonbladet.

Kopplas till gängmiljö

Enligt polisen har de tre unga männen kopplingar till Stockholms kriminella gängmiljö, vilket ökar misstanken om att ett våldsdåd skulle ha skett om inte polisen hunnit ingripa.

– Man springer inte runt och har ett vapen så lättillgängligt på det här sättet om det inte är så att man kanske är väldigt beredd på att skjuta ihjäl någon, säger Fredrik Bornesand.

En av männen har häktats

De tre männen anhölls med brottsrubriceringen förberedelse till mord och grovt vapenbrott.

Nu har en av dem, en 18-åring från Tureberg, häktats misstänkt för grovt vapenbrott.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Se upp för algblomning i Sollentunas vatten

Nyheter Algerna kan vara giftiga visar provtagning Just nu finns det algblomning i Sollentuna, bland annat i Edsviken. Inte för att det är badväder, men skulle du trots allt fundera på ett dopp så tänk om.torsdag 22/10 16:15