Mannen sköts i oktober 2021 vid en fastighet i närheten av pendelstationen i Jordbro. Genrebild. Foto: Mostphotos

Ung man häktad för mordförsök vid pendeln i Jordbro

Kort efter att en man skottskadades i närheten av pendeltågsstationen i Jordbro under hösten 2021 grep polisen flera misstänkta. Nu har en person häktats misstänkt för brottet, rapporterar SVT.

  • Publicerad 13:34, 16 jun 2022

Det var på kvällen 3 oktober 2021 som polis larmades om en skottlossning på Södra Jordbrovägen, vid pendeltågsstationen i Jordbro. Där hittades en lindrigt skottskadad man som uppgav att han blivit skjuten i armen. Kort därefter greps och anhölls fem personer misstänkta för inblandning i mordförsöket.

Mordförsök vid pendeltågstation – fem anhållna

Alla fem släpptes senare. Men nu har en man i 20-årsåldern, bosatt i Göteborg, häktats för brottet, vilket SVT först rapporterade om. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

– Det är lite olika saker, elektroniskt material och biologiskt material, som har lett fram till honom, säger kammaråklagare Mats Ihlbom till SVT.

SVT skriver även att mannen redan var frihetsberövad då han är inblandad i en annan rättsprocess. Han har tidigare dömts för stöld, olovlig körning och flera olika narkotikabrott. Brotten har begåtts både i Stockholm och i Göteborg.