Ung man från Botkyrka omkom i flygkraschen i Iran

En ung man från Botkyrka dog i flygkraschen i Iran. Pastor Hans-Erik Bylund minns honom som varm och omtänksam. – Han var uppskattad av vänner och inom hemtjänsten i Tullinge där han jobbade, säger Hans-Erik Bylund.

  • Publicerad 18:48, 9 jan 2020

Flera svenskar finns bland de omkomna i flygkraschen i Iran. En av dem är en ung man från Botkyrka.

– Det var chockartat för oss, han var en varm och mjuk person. Han jobbade så mycket han kunde inom hemtjänsten i Tullinge för att hjälpa familjen som bodde i Iran, säger Hans-Erik Bylund, pastor.

”Visste inte vad som hänt dem”

Hans-Erik Bylund berättar att mannen ursprungligen kommer ifrån Afghanistan och skiljdes från sina föräldrar under dramatiska omständighet under flykten som gick via Iran mot Europa.

– Från Sverige sökte han efter familjen i alla flyktingläger. Han visste inte vad som hänt dem. Efter något år sökte han upp mig och sade att han ville åka till Iran för att söka efter dem. Det var ett mirakel att han lyckades hitta dem efter flera år, säger Hans-Erik Bylund.

”Uppmärksamma hans bortgång”

Mannen bodde tills i slutet av förra året hos en värdfamilj i Tullinge. Efter det har han genom Stadsmissionen flyttat in till stan.

– Under gårdagen hade vi en minnesstund där flera av hans kompisar var inbjudna. Nu på söndag kommer vi också att uppmärksamma hans bortgång, berättar Hans-Erik Bylund.