I Solursparken kan du pröva på Quigong och Tai Chi idag, lördag. Foto: Mostphotos

Undvik kaoset – koppla av i parken

Polisen varnar för trafikkaos, trängsel och stök i innerstan i helgen. För den som hellre väljer att stanna kvar ute i Västerort kan vi tipsa om ett betydligt mer fridfullt nöje på lördagen – nämligen Parkernas dag.

  • Publicerad 07:00, 25 aug 2018

I Solursparken, nedanför Vällingby Centrum, kan den som vill pröva på de traditionella kinesiska träningsformerna Qigong och Tai Chi under ledning av Anne Külper.

Qigong beskrivs som en serie mjuka långsamma rörelser som förbättrar livskraften, löser upp spänningar och ger välbefinnande för kropp och själ. Tao Chi är en kampkonst och en form av meditation för att hålla kropp och själ i balans.

Passen inleds klockan 11 respektive 13 på lördagen. Någon föranmälan behövs inte.

Den som känner för en riktig kultur- och naturupplevelse kan följa med när Margareta Lysell leder en rejäl promenad genom Grimsta naturreservat.

Turen går via Hässelby slott och vidare genom alléer och kulturlandskap med gamla trädgårdar, stenmurar och strandnära vildmark. Ta på dig rejäla skor, för turen är sex kilometer lång och tar cirka tre timmar. Samling sker vid Hässelby slott klockan 11 på lördagen och alla är välkomna.