Att ha ordentliga lås är viktigt för att undvika inbrott. Foto: arkivfoto

Under sommaren ökar inbrotten i Danderyd

Natten till lördag, söndagsnatten och under måndagen skedde tre villainbrott i kommunen. Två stycken i Djursholm och ett centralt i Danderyd.

  • Publicerad 16:24, 19 jun 2018

Gärningsmannen eller personerna bröt upp ett fönster och tog sig på så vis in i husen vid alla tre inbrott. Polisen har haft tekniker på plats för att samla spår. Men än så länge är det för tidigt för att säga om det finns något samband mellan inbrotten.

– Vi har inga misstänkta än och den tekniska undersökningen måste bli klar innan vi vet något mer, säger Caroline Edberg, kommunpolis Danderyd.

Blev något stulet?

–I nuläget är ingenting anmält stulet. Det är något som kan ändras efter hand, då de drabbade verkligen har fått en chans att gå igenom huset, säger Caroline Edberg.

Under sommaren ökar inbrotten

Generellt är det vanligare med villainbrott under sommaren och semesterperioder. För att skydda sig mot inbrott gäller det att inte lämna stegar framme, ha ordentliga lås på fönster och dörrar. Och en bra kontakt med grannarna.

– Generellt sticker inbrottsstatistiken upp under sommaren. Vi från polisen brukar informera om det har skett ett inbrott och vad man kan göra för att skydda sig. Det bästa är att ha en bra grannsamverkan. Någon som håller efter runt huset, klipper gräs och tar in posten, säger Caroline Edberg.

Fakta

Polisens bästa tips för att undvika inbrott

1: Ha ett ordentligt skalskydd: Ordentliga lås på fönster och altandörrar. Bor man i en lägenhet se till att ha en säkerhetsdörr istället för en vanlig.

2: Lämna inte saker som kan hjälpa inbrottstjuven framme, inga stegar exempelvis.

3: Ha en bra grannsamverkan. Hjälp varandra att ha koll, klipp gräset hos varandra och ta in posten. Tipsa varandra att ha koll och var allmänt uppmärksamma.

Källa: Polisen
Visa merVisa mindre