Björn Ulvaeus säljer sina andelar. Foto: Therese Jahnson

Ulvaeus överger The Brick och flera byggprojekt

Abba-stjärnans bolag Kopparnäset äger stora andelar i bland annat bostadsutvecklingsprojektet “The Brick” i Telefonplan. Nu får bolaget 350 miljoner kronor för att lämna sina projekt.

  • Publicerad 09:40, 12 sep 2018

Bostadsutvecklaren Alm Equity köper andelar i fyra av bolagets egna bostadsutvecklingsprojekt från Björn Ulvaeus bolag Kopparnäset, eftersom han inte längre har tid.

– Fastighetsutveckling intresserar mig fortfarande väldigt mycket, men jag ser nu att jag varken har tid eller ork att ägna projekten i Alm Equity, där jag är delägare, den uppmärksamhet de förtjänar, säger Ulvaeus till Fastighetsvärlden.

Kopparnäset är näst största ägare i ALM Equity, efter bolagets VD Joakim Alm. Därför avser styrelsen att fatta beslut om att kalla till extra bolagsstämma för att godkänna affären och en köpeskilling på 350 miljoner kronor. Summan avser de andelar av utvecklingsprojekten som Björn Ulvaeus i dag har via Kopparnäset.

”The Brick” i Telefonplan är ett av fyra projekt som berörs av affären, där man ska bygga om Ericssons gamla industriområde i Telefonplan till bostadsområde.

 

Fakta

Projekten som berörs

De fyra projekt som berörs av affären, och överlåten andel, är:

  • The Brick (Telefonplan) – 50 procent
  • Kista Square Garden (Kista) – 20 procent
  • Ingenting (Solna) – 25 procent
  • Saltsjö-Järla (Nacka) – 50 procent
Källa: Fastighetsvärlden