Björn Ulvaeus säljer sina andelar. Foto: Therese Jahnson

Ulvaeus överger byggprojekt i Saltsjö-Järla

Abba-stjärnans bolag Kopparnäset äger stora andelar i bland annat bostadsutvecklingsprojektet Saltsjö-Järla i Nacka. Nu får bolaget 350 miljoner kronor för att lämna sina projekt.

  • Publicerad 14:19, 13 sep 2018

Bostadsutvecklaren Alm Equity köper andelar i fyra av bolagets egna bostadsutvecklingsprojekt från Björn Ulvaeus bolag Kopparnäset, eftersom han inte längre har tid.

– Fastighetsutveckling intresserar mig fortfarande väldigt mycket, men jag ser nu att jag varken har tid eller ork att ägna projekten i Alm Equity, där jag är delägare, den uppmärksamhet de förtjänar, säger Ulvaeus till Fastighetsvärlden.

Kopparnäset är näst största ägare i ALM Equity, efter bolagets VD Joakim Alm. Därför avser styrelsen att fatta beslut om att kalla till extra bolagsstämma för att godkänna affären och en köpeskilling på 350 miljoner kronor. Summan avser de andelar av utvecklingsprojekten som Björn Ulvaeus i dag har via Kopparnäset.

Saltsjö-Järla i Nacka är ett av fyra projekt som berörs av affären. Alm Equity har planer på att bygga 370 bostäder i det nya området Nacka stad.

Fakta

Projekten som berörs

De fyra projekt som berörs av affären, och överlåten andel, är:

  • The Brick (Telefonplan) – 50 procent
  • Kista Square Garden (Kista) – 20 procent
  • Ingenting (Solna) – 25 procent
  • Saltsjö-Järla (Nacka) – 50 procent
Källa: Fastighetsvärlden