Den 18 maj äger kommunens näringslivsdag rum. Nu välkomnas de Ukrainska flyktingar som befinner sig i kommunen och är i behov av arbete. Foto: Mostphotos

Ukrainska flyktingar välkomnas på näringslivsdag

Nu vänder sig kommunen direkt till de 167 flyktingar som kommit till Upplands-Bro efter att de flyt krigets Ukraina. I samband med den stundande näringslivsdagen hoppas man kunna sänka trösklarna till att få jobb för nämnda grupp.

  • Publicerad 17:14, 11 maj 2022

Den 18 maj genomförs en näringslivsdag på Bro Park. Mellan klockan 13-15 vill Upplands-Bro kommun erbjuda de flyktingar från Ukraina som söker arbete att träffa företagare i behov av arbetskraft.

På näringslivsdagen kommer det finnas lokala företagare, kommunrepresentanter och även personal från arbetsförmedlingen.

– Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna här i Upplands-Bro. Därför har vi bjudit in ukrainska flyktningar som söker jobb för att skapa möten med möjliga arbetsgivare. Kompetensförsörjning var det största hindret för tillväxt innan pandemin och flera företag är fortfarande i behov av ny kompetens, säger Katarina Barter, näringslivschef, Upplands-Bro kommun.

I samband med näringslivsdagen och ovannämnda aktivitet kommer det finnas två tolkar på plats i syfte att ge stöd i mötet mellan de flyktingar som hittar till Bro Park och eventuella arbetsgivare.

Kommunen fixar transport med minibuss från Coop-parkeringen i Kungsängens centrum klockan 12.40 den 18 maj, från Bro station kan man följa med en minibuss som avgår 12.50 och kommer finnas "i närheten av Bro station", uppger kommun.

Information på ukrainska samt hur man anmäler sig finns här.

Fastighetsbolag bjöd till gårdsfest

Brogårdsdagen i Tegelhagen med tipsrunda, politiker och korv. Korv, tipsrunda och en brinnande docka som räddningstjänsten släckte till barnens glädje gång på gång – detta var ingredienser då en av de stora fastighetsaktörerna i Tegelhagen bjöd in till...onsdag 25/5 15:51

Trerummare helt utbrunnen på Rosgården i Bålsta

Under måndagskvällen brann det i en lägenhet i Bålsta. Då räddningstjänsten kom till platsen slog redan lågor ut ur fönstret. – Jag och räddningstjänsten i Bålsta var först på plats, då var det en...tisdag 24/5 16:39