Uber Eats kommer till Sollentuna – startar i dag

Uber Eats utvidgar sitt område och från i dag kan alla Sollentunabor beställa restaurangmat hela vägen hem till dörren, lovar företaget.

  • Publicerad 12:03, 9 dec 2019

– Vi är väldigt glada över att expandera till Sollentuna och därmed utöka området där vår tjänst finns tillgänglig, säger Henrik Berglin, operativ chef på Uber Eats i Norden.

Tjänsten Uber Eats har tidigare bara funnits inom tullarna och i Kista, men nu blir den alltså den första matleveransappen i Sollentuna.

Över 30 restauranger på listan

Uber Eats utlovar en genomsnittlig leveranstid på under 30 minuter. Det är över 30 restauranger som nu blir tillgängliga för alla som är på jakt efter färdiglagad mat levererad hem till dörren i Sollentuna. På listan finns McDonald’s, Max, Subway och ett flertal lokala restauranger.

Tjänsten ska vara tillgänglig klockan 11.00–23.00 veckans alla dagar.

Omfattar inte alla

Löftet om att alla Sollentunabor ska kunna ta del av tjänsten verkar dock inte riktigt uppfyllas.

Invånarna i bland annat Edsberg och Sjöberg har inte möjlighet att få hem mat med Uber Eats, åtminstone inte till en början.

Har fått skarp kritik

Uber Eats har tidigare fått hård kritik på grund av budens låga löner och tuffa arbetsförhållanden. Lokaltidningen Mitt i har sökt Uber Eats för att fråga hur de ska se till att de som jobbar för dem i Sollentuna har justa villkor, men hittills utan framgång.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nu säljer Sollentunahem nästa etapp: 450 lägenheter i Häggvik och Tureberg

Nyheter Kommunen vill se en köpare med långsiktig vision I maj i fjol sålde Sollentunahem 541 lägenheter i Rotebro och Rotsunda. Nu är det dags för den andra försäljningsetappen av tre – då cirka 450 lägenheter i Häggvik och Tureberg ska säljas.tisdag 19/1 5:30

Kontrollen av trängseln i butiker har redan startat

Nyheter 30 tjänstemän på länsstyrelsen jobbar med tillsynen Första veckan med nya covid-19-lagen och länsstyrelsen har redan varit ute och kontrollerat att inte för många kunder släpps in i butikerna: "De har varit väl förberedda. Vi har sett väldigt många...måndag 18/1 16:17

37-årig man dömd för kallblodiga mordet på busstorget

Nyheter Hade karaktären av en avrättning, menar tingsrätten En 22-årig man sköts till döds på busstorget vid Sollentuna centrum mitt på ljusa dagen den 6 februari i fjol. Nu har en 37-årig man dömts till fängelse på livstid för mord och grovt vapenbrott.måndag 18/1 11:32