Tyresöbo prisades på Fotbollsgalan i Globen

Det var inte bara stjärnorna som lyste på Fotbollsgalan i Globen i måndags. Fredrik Sjögren från Tyresö var en av få utvalda som fick kliva upp på scenen för att prisas.

  • Publicerad 16:01, 13 nov 2018

Det delades ut ett antal pris under Fotbollsgalan i Globen i måndags. De tyngsta utmärkelserna, Diamantbollen och Guldbollen, gick till Nilla Fischer och Victor Nilsson Lindelöf.

Men det var inte bara aktiva som fick glänsa. Även elva för den stora allmänheten anonyma fotbollsföräldrar hedrades. Totalt var 242 personer nominerade till ”Årets fotbollsföräldrar 2018”. Vinnarna utsågs av en jury.

Bakom utmärkelsen finns projektet Fotbollsföräldrar. Det är ett initiativ som stöttar, inspirerar och hyllar alla eldsjälar som jobbar ideellt för barn- och ungdomsfotbollen i Sverige.

”Tack Fredde, du är bäst”

En av de elva utvalda var den 47-åriga Tyresöbon Fredrik Sjögren som är tränare för två flicklag i Hanvikens SK: F04 och F07.

Det var många som hade nominerat Fredrik Sjögren. Här är några av motiveringarna:

”Fredde SER våra tonårstjejer, han tränar dem inte bara. Han vet hur man bemöter ungdomar på rätt sätt, det sätt som får dem att känna sig sedda och viktiga, inte bara på plan utan också som individer”.

”Världens bästa tränare. Lyfter alla och stöttar en både inom fotbollen och utanför fotbollen. Ser styrkor och inte svagheter, ger aldrig upp och är en kämpe för laget”.

”Ger aldrig upp på någonting. En tränare som är så mycket mer än tränare. Han är en kompis, bästavän och någon som alltid fixat allt innan man ens tänkt tanken på det. Tack Fredde, du är bäst”.


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!