Grundaren vill genom gruppen skapa mer social gemenskap med barnen i fokus. Foto: Mostphotos

Tyresöbo har startat grupp för ensamstående föräldrar

Tyresöpappan Kim Engqvist har startat en Facebookgrupp för ensamstående föräldrar i Tyresö. Tanken är att skapa gemenskap under pandemin.

  • Publicerad 05:15, 3 maj 2021

Facebookgruppen heter ”Ensamstående i Tyresö”. Grundaren är Kim Engqvist, som bor i Öringe, med 4-åriga Lea.

– Jag separerade för tre år sedan. Jag har haft förhållanden efter det men har nu varit ensamstående sedan december. Det är ju ganska vanligt med separationer och med ensamstående föräldrar på halvtid och heltid. Jag tänkte att det måste finnas fler i samma situation som vill ha mer spontana aktiviteter med folk som bor nära, säger han.

Saknades i Tyresö

Han googlade, hittade Facebookgrupper för ensamstående på andra håll men inte i Tyresö och skapade därför gruppen i mars.

Han tror att många ensamstående känner sig lite ensamma och isolerade i coronapandemin och vill genom gruppen skapa mer social gemenskap med barnen i fokus.

– Jag tror definitivt att corona har spelat roll. Det har blivit mycket svårare att träffas, inte minst far- och morföräldrar, och vid minsta symtom blir saker inställda av förklarliga skäl.

Träffas utomhus

Gruppen har i skrivande stund 55 medlemmar. Kim uppmanar till träffar utomhus med sunt förnuft och att följa restriktionerna.

– Tanken är att medlemmarna ska få ta egna initiativ. Det kan vara allt från att hänga i lekparken en veckodag efter förskolan till badhus eller lekland när man får gå dit igen.