Det var i våras som väskan hittades på tomten som tillhör Tyresöbons äldre släktingar.

Dagen efter slog polisen till mot mannens lägenhet i Tyresö. Där hittades en mindre mängd hasch – cannabisharts – och cannabis liksom bland annat en våg, vakuummaskiner, platspåsar, kontanter, etikettskrivare och ett 20-tal frankerade kuvert med narkotika i.

I lägenheten fanns allt som behövs för att förpacka narkotikan med syfte att sälja den, slår tingsrätten fast i sin dom.

Hans dna fanns på väskan

Tyresöbon säger i förhör att han inte kände till narkotikan eller övriga beslag.

Knarket hittades på platser med stark koppling till Tyresöbon och gömstället vid skjulet krävde mycket god lokalkännedom, slår tingsrätten bland annat fast i sin dom.

Dessutom hittades mannens dna på väskans handtag och på en gummisnodd som satt runt en sedelbunt i hans lägenhet, skriver tingsrätten.

Får två år i fängelse

De anser att det är bevisat att Tyresöbon var inblandad i hanteringen av narkotikan och slår också fast att han har förpackat och förvarat narkotikan med syfte att sälja den.

Det finns omständigheter som talar för att flera personer har varit inblandade, skriver tingsrätten, som gick på åklagarens linje och i somras dömde Tyresöbon för gärningen "ensam eller tillsammans och i samförstånd med andra".

Straffet blev 2 år och 6 månader i fängelse fö grovt och ringa narkotikabrott.

Mannen överklagade tingsrättens dom. Han ville blir friad från grovt brott eller åtminstone få ett lindrigare straff. Men hovrätten slog nyligen fast tingsrättens dom, och den vinner laga kraft 27 september.

Mannen har nöjdförklarat sig, enligt hovrätten, vilket innebär att han inte kommer att överklaga domen utan kan börja avtjäna sitt fängelsestraff. Tyresöbon har tidigare dömts för grovt narkotikabrott.