Tyresöbo dömd till drygt tre års fängelse för knarkhandel

Den Tyresöbo som i slutet av juni dömdes för grovt narkotikabrott har nu överklagat sin dom. Åklagaren yrkar på skärpt straff.

  • Publicerad 16:08, 22 jul 2021

En Tyresöbo dömdes nyligen till tre år och tre månaders fängelse för inblandning i ett köp av 20 000 narkotikaklassade tabletter. Hans pistol hittades i en gemensam tvättstuga i Tyresö.

Nu har domen överklagats av både åklagaren och Tyresöbons försvarare. Försvararen kräver att den dömde ska bli frikänd från ansvar för narkotikabrott och att han endast bör dömas för ett kilo tramadol, vilket skulle ändra domen från grovt narkotikabrott till narkotikabrott av normalgraden.

Åklagaren yrkar på skärpt straff och att Tyresöbon också ska dömas för grovt vapenbrott för pistolinnehav.

Detta dömdes Tyresöbon för

Tyresöbon dömdes för grovt narkotikabrott för att "gemensamt och i samförstånd med andra" köpt 20 000 tramadol i syfte att sälja dem vidare.

Tramadol är ett narkotikaklassat läkemedel som tillhör gruppen opioider och är nära besläktad med morfin och heroin. Tramadol kan ge en aktiverande och avslappande effekt. Högre doser kan leda till livshotande tillstånd och dödsfall.

Mannen dömdes även för vapenbrott för pistolen i tvättstugan liksom brott mot vapenlagen och lagen om brandfarliga och explosiva varor efter att 301 patroner och två tändhattar hittats vid en husrannsakan.

En annan Tyresöbo dömdes för ringa narkotikabrott i samma mål. Åklagaren har även överklagat dennes dom och yrkar på skärpt straff.

Källa: Tingsrättens dom, Maria Ungdom

Visa merVisa mindre