Tyresö FF till tvåan

Tyresö FF vann division 4 i fjol och flyttades upp i trean. Det skulle visa sig vara allt annat än en blyg nykomling. I lördags säkrade TFF en ny serieseger, och spelar alltså fotboll i division 2 kommande säsong.

  • Publicerad 12:31, 8 okt 2018

Tyresö FF fick inte jubla över seriesegern hemma på Tyresövallen. Men det gick bra att fira även på Brantbrinks IP i Tumba i lördags i den sista omgången i division 3 södra Svealand.

Vinsten med 2–1 mot hemmalaget Tullinge TP innebar att TFF vann serien en poäng före FC Stockholm Internazionale. Lagkaptenen Josef Rakez blev stor matchjälte med sina två mål. Segermålet 2–1 satte han på straff i den 65:e minuten.

Krogen på kvällen

Senare under lördagskvällen fortsatte firandet på en krog i Tyresö.

– Framgångarna på fotbollsplanen beror mycket på kontinuitet, säger sportchefen Kenta Johansson. Vi har i stort sett haft samma spelare och ledare sedan 2015.

Tyresös lagkapten Josef Rakez blev matchhjälte med sina två mål. Foto: Claus Meyer.

Klarar sig dagens lag även i division 2?

– Jag tror vi kommer stå oss rätt bra med den trupp vi har nu. Visst ska vi titta på några nya spelare, men framför allt flytta upp egna ungdomar.

Nu förs det diskussioner med succétränaren Claus Brikell om ytterligare en säsong.

AIK-back kan bli tränare

En annan lösning är att 56-årige Janne Eriksson tar över huvudansvaret. Han har ett förflutet som allsvensk back i AIK, och var en kort sejour i belgiska Standard Liège.

– Janne har helt ideellt hjälp till även i år, säger Kenta Johansson.

Lyckliga seriesegrare. Tyresö FF tog klivet upp i tvåan. Foto: Claus Meyer.