Tvättstugor till salu – för flera miljoner

Två oinredda tvättstugor i Hammarby sjöstad är till salu – för 3,3 miljoner och 1,7 miljoner kronor. Köparen får själv göra om dem till bostäder.

  • Publicerad 09:01, 31 aug 2018

Cirka 80 spekulanter dök upp vid söndagens visning av tvättstugorna, skriver Dagens Nyheter. Trots att de måste få nya rör, avlopp och elledningar var intresset alltså stort.

– Det är tydligt att trenden att sätta sin egen prägel är stark, säger Ankie Björk, mäklare vid Svensk fastighetsförmedling till DN.

En annan trolig anledning är förstås priset. Tvättstugan med utropspris på 3,3 miljoner är 83 kvadratmeter. Den som har utropspriset 1,7 miljoner är 42 kvadratmeter. Det är ungefär halva kvadratmeterpriset jämfört med vanliga bostadsrättslägenheter i Hammarby sjöstad.

Många bostadsrättsföreningar vill nu sälja allt från tvättstugor till källare och vindar. En orsak är att många bostadsrätttsföreningar omförhandlar sina tomträttsavgälder under åren som kommer, och då räknar med att få högre kostnader. Andra har behov av renovering. De behöver helt enkelt få in pengar.

Tvättstugan ligger i Hammarby sjöstad. Foto: Tony Hafner