Foto: Johanna Edström

Tvärbanan står still hela dagen

Efter kaosmorgonen i Stockholmstrafiken kommer nu nästa smäll för resenärerna på tvärbanan. Stoppet mellan Stora Essingen och Årstaberg varar hela måndagen något som kommer knöla till det i eftermiddagstrafiken.

  • Publicerad 11:13, 17 sep 2018

Det var vid 6-tiden på måndagsmorgonen som en kontaktledning revs ner på tvärbanan och orsakade stopp mellan Stora Essingen och Årstaberg.

Och läget för resten av dagen ser inte ljus ut.

– Det tar sin tid att reparera en trasig ledning och enligt prognosen kommer det vara stopp dygnet ut, säger Claes Keisu, kommunikatör på SL.

Potentiellt kaos i eftermiddag

I stället körs ersättningsbussar, något som kommer att betyda fortsatt strul och förseningar när väl måndagens eftermiddagsrusningen drar igång.

– Tyvärr är det så. Det kommer bli störningar och längre restider. Men vi håller tummarna att inget mer händer, säger Claes Keisu.

Utanför stoppet går vagnarna med tiominuters mellanrum i söder mellan Årstaberg och Sickla. På delen mellan Stora Essingen och Solna i norr går de enligt tidtabell.

Anledningen bakom problemet är enligt SL att en kranbil alternativt grävmaskin körde in i en kontaktledning vi Årstadal.

– Det händer lite nu och då, och ofta är det just kranbilar som inte fällt ned sin kran som ligger bakom.