Räddningspersonal på väg i Norsborg där pojken fastnat. Foto: Mostphotos

Tvååring i Norsborg fastnade med armen i hiss

Brandkåren fick rycka ut till Norsborg för att hjälpa en pojke på två år som fastnat med armen i en hiss. – Barnet satt fast med armen och med ansiktet tryckt mot dörren, säger Per Tillander på Södertörns brandförsvarsförbund.

  • Publicerad 15:18, 3 aug 2018

Larmet från flerfamiljshuset i Norsborg kom vid klockan 20.15 på onsdagskvällen. En liten pojke var fastklämd i hissdörren på insidan av en hiss.

– Ansiktet var tryckt mot dörrfönstret. Vi tog beslut att snabbt bryta upp dörren eftersom vi inte visste hur tillståndet för pojken var, säger Per Tillander som är operativt chef på brandkåren.

Brandkår och ambulans på plats. Foto: Most Photos/Michael Hoffman

När dörren gick upp kom barnet loss.

– Ambulanspersonalen kontrollerade honom och kunde konstatera att han klarat sig helt utan skador

Botkyrkabyggen som äger hissen låter nu hissentreprenören utreda hur olyckan kunde inträffa och om det var något tekniskt fel på hissen. Hissen i fråga består av en korg som man färdas i och separata dörrar på varje våningsplan.

Hissen är trasig efter att brandkåren bröt upp dörren. Foto: Most Photos/Michael Hoffman

– Barnet åkte i hissen men fastnade med handen mellan hisskorgen och dörren. Hissen stannade på plan 2, säger Hanna Elgerud som är pressinformatör på Botkyrkabyggen.

Foto: Most Photos/Michael Hoffman

Hissen inspekterades i juni och hade då inga anmärkningar.

– Vi beklagar verkligen det som hänt och tänker kontakta familjen som drabbades. Vi har inte varit med om det här tidigare och nu utreder vid det så att det inte ska ske igen, säger Hanna Elgerud.