En kvinna våldtogs i helgen vid ett garage vid Medborgarplatsen. Förra helgen våldtogs en minderårig flicka vid Björns trädgård. Foto: Sacharias Källdén

Två våldtäkter runt Medis på en vecka

Natten till lördag ska en kvinna blivit våldtagen nära Medborgarplatsen, efter att en okänd man tagit kontakt med henne. Förra helgen blev även en minderårig flicka våldtagen i närheten. "Vi har inga indikationer på att det är samma gärningsman", säger kommunpolis Jan Nilsson.

  • Publicerad 11:08, 13 sep 2021

Det var runt midnatt natten till söndagen som polisen fick larm om att en kvinna våldtagits i vid Medborgarplatsen, utanför ett garage. Gärningspersonen ska för kvinnan varit en okänd man som tagit kontakt med henne utomhus, skriver polisen på sin hemsida.

En teknisk undersökning har gjorts på platsen och polisen inventerar det filmade material som finns från området.

Än har ingen kunnat gripas för brottet.

Även förra helgen

Förra helgen ska även en minderårig flicka våldtagits vid Björns trädgård.

– Det finns kameror i området, så förhoppningsvis har någon person fångats på film, säger kommunpolisen Jan Nilsson.

Brotten har skett i nära anslutning till varandra, men förutom det ser polisen i dagsläget ingen koppling mellan händelserna.

– Vi har inga indikationer på att det är samma gärningsman.

Ingen har heller gripits i det ärendet.

– I takt med att restriktionerna hävts har Medborgarplatsen blivit problematisk då det samlas väldiga mängder folk här, mer än i City. Nöjeslivet är i full sving och tyvärr har även rån och grov stöld ökat i området, säger Jan Nilsson.