Polisen slog till tidigt imorse i Sätra. Foto: Mikael Andersson

Två unga män gripna i Sätra – kopplas till skjutning

Två män greps tidigt imorse i Sätra. Männen är misstänkta för att ha hanterat ett vapen som använts vid en skjutning i april där en helt oskyldig barnfamilj riskerade att träffas, skriver DN.

  • Publicerad 10:07, 28 sep 2021

Att barnfamiljen klarade sig är ett mirakel. Men även i de andra skjutningarna skulle helt oskyldiga kunnat komma i vägen.

Tidigt på tisdag morgon slog polisen till mot två lägenheter i Sätra och grep två män med kopplingar till ett kriminellt nätverk.

Männen är i 20-års åldern och misstänks för grovt vapenbrott efter ett vapenfynd.

– Det handlar om flera skjutningar som kan kopplas till de beslag vi gjort. De misstänkta tillhör en och samma krets, säger David Sund, chef för Skärholmspolisens strategiskt operativa grupp, till DN.

Sköt mot fel adress

Det var natten mellan den 11 och 12 april som 20 till 30 skott avlossades mot en lägenhet i Sätra. Ingen skadades fysiskt men i lägenheten bodde en barnfamilj som riskerade att träffas. Familjen hade ingen koppling till gärningsmännen och polisens utredning visade senare att gärningspersonerna hade tagit fel på adress.

Händelsen har även kopplingar till två andra skjutningar under året.

– Att barnfamiljen klarade sig är ett mirakel. Men även i de andra skjutningarna skulle helt oskyldiga kunnat komma i vägen, säger David Sund till DN.

Polisen har under en längre tid kartlagt den kriminella miljön i området. Männen är enligt uppgifter till DN del av ett lokalt kriminellt nätverk med kopplingar till större kriminella nätverk där den gemensamma nämnaren är knarkhandeln i området.