AMBULANSHELIKOPTER. En kvinna blev knivskuren i Upplands Väsby natten till söndagen och fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter. Foto: Ove Nordström

Två tonårsflickor misstänkta för mordförsök

En ung kvinna knivskadades allvarligt i hals och mage natten till söndag i Upplands Väsby. Två tonårsflickor i en A-traktor, som avvek från brottsplatsen, är misstänka för försök till mord.

  • Publicerad 09:58, 30 maj 2021

Hon är allvarligt skadad i buk och hals och vårdas nu nedsövd på sjukhus.

Det var vid 2-tiden natten till söndagen som knivskärningen inträffade i Upplands Väsby.

När en polispatrull var ute och rutinpatrullerade och i höjd med Vilundaparken påkallade några personer i övre tonåren polisens uppmärksamhet.

Polisen hittade då en knivskuren ung kvinna, som fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.

– Hon är allvarligt skadad i buk och hals och vårdas nu nedsövd på sjukhus, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

I samband med att den unga kvinnan hittades skadad såg polisen en a-traktor avvika från platsen.

– När polisen anträffade a-traktorn satt två flickor i övre tonåren i bilen. De är nu misstänkta för försök till mord, säger Anna Westberg.

Skyddande av brottsling

Senare greps ytterligare en tonårsflicka, misstänkt för skyddande av brottsling.

Ärendet rubriceras sammantaget som försök till mord, drograttfylleri, grovt brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott och skyddande av brottsling.

En av de tre gripna anhölls senare under natten och förhör har även hållits med de övriga två misstänka flickorna, som fortfarande är frihetsberövade.

– Vi vet ännu inte vad som ligger bakom denna allvarliga händelse, säger Anna Westberg.