Kvaddad. Fyra minderåriga satt i bilen. Foto: Polisen Järfälla/Upplands-Bro

Två tonåringar till sjukhus efter bilkrock i Stäket

En bil körde på torsdagen in i ett träd på Uddnäsvägen i Stäket. I bilen satt fyra minderåriga, som försvann efter krocken. Polisen hittade dem senare - två av dem så skadade att de fick föras till sjukhus.

  • Publicerad 11:42, 6 nov 2020

Singelolyckan inträffade vid lunchtid på torsdagen. De inblandade ungdomarna, två pojkar och två flickor, är alla i 15–16-årsåldern.

– Det blir brottsmisstankar bara av den anledningen, inte på alla i bilen men naturligtvis om man kan komma fram till vem som körde, säger Magnus Nilsson, kommunpolis i Järfälla.

Även om polisen inte har klart för sig hur färden längs Uddnäsvägen tett sig före krocken, anar Magnus Nilsson att det inte har rört sig om någon lugn tur.

– Man ska inte köra speciellt fort där, men har man åkt av vägen och in i ett träd är det inte bra.

Efter att olyckan var ett faktum lämnade ungdomarna bilen. Polisen hittade flickorna i närheten, en av dem var så pass skadad att hon fick föras till sjukhus i ambulans. Det fick även en av pojkarna, som polisen hittade i hans hem några kilometer från olycksplatsen.

"Brist på konsekvenstänk"

Ungdomarnas skador ska inte vara livshotande. Nu pågår arbetet med att bena ut vem eller vilka som ska ställas till svars för de olika gärningarna.

En av dem gäller ett misstänkt rån häromdagen, där den nu kvaddade bilen tillgreps. I nuläget är det oklart om någon av ungdomarna som satt i fordonet också varit inblandad i rånet.

Hur pass vanligt det är med minderåriga som kör bil är svårt att bedöma. Klart är att torsdagens olycka inträffade nästan ett år efter en liknande krock i Hässelby – då med dödlig utgång. Även den gången var ungdomar med koppling till Järfälla inblandade.

Enligt Magnus Nilsson visar olyckan vid Stäket på "ungdomars brist på konsekvenstänk".

– Och om bilen är tillgripen genom ett fult rån ligger det en ganska allvarlig brottslighet i grunden.