Foto: Mostphotos

Två togs snabbt – misstänks för stölder

Droger, knivar – och två misstänkta tjuvar som togs nästan direkt. Det är vad som finns i blåljusrapporten från helgen. Däremot var det särdeles lugn i allmänna miljöer under hela helgen, enligt polisen.

  • Publicerad 14:37, 7 dec 2020

Söndag 20.45

Riksv 55 Enköping/Litslena

Drogbrott. Då en bil anmodades att stanna kastades något ut ur den strax innan den stod vid polisen. Men plastpåsen som kastats ut hittades. Polisen misstänker att det var cannabis i påsen och det var så mycket att det bedömdes vara i överlåtelsesyfte. Av de två i bilen var den ena en flicka i mellersta tonåren, hon släpptes. Mannen i bilen är i 25-årsåldern, han anhölls misstänkt för narkotikainnehav i överlåtelsesyfte.

Söndag 08.05

Litslena

Stöld mm. Somliga brott är svåra att utreda. Andra lättare. Lite poliskunskap om vilka som är kända för vad kan underlätta jobbet.

Som när vittnen hade sett en person smyga runt bostäder och bilar och lysa in med ficklampa i området kring Litslena kyrka. Polis larmades, men mannen hann åka därifrån.

Fast det finns inte så jättemånga filurer som motsvarar vittnesuppgifterna och bor i trakten som gjort sig kända hos polisen tidigare.

Poliserna valde att åka hem till en man i 50-årsåldern i Sävstatrakten. Då de kom dit höll han på att lasta i eller ur en bil. Det upptäcktes snart att bilen var stulen.

Då beslöts om husrannsakan i bil och hem. Och, ser man på, där fanns gods från flera inbrott i Litslenatrakten.

Mannen sitter nu anhållen, misstänkt för stöld och häleri.

Söndag 01.27

Pendlarparkeringen vid järnvägsstationen

Grovt brott mot knivlagen. En man skulle stå och vifta med en kniv på pendlarparkeringen, sa anmälaren. Jodå, han var kvar när polisen kom dit. Visst hade han kniven på sig fortfarande. En rejäl förskärare med blad på 25-30 cm.

Brottet är rapporterat som grovt då mannen hade kniven lätt tillgänglig, han hade den på allmän plats, var påverkad av alkohol och sa att han skulle ha den för att försvara sig.

Lördag 18.30

Långgatan

Drog- och knivbrott. En man i 50-årsåldern, välkänd av polisen i Enköping, men skriven på annan ort, är misstänkt för brott mot knivlagen och droginnehav i överlåtelsesyfte.

Då polis kontrollerade mannen och han visade tecken på att vara narkotikapåverkad visiterades han. Då upptäcktes vad som tros vara droger både i hans kläder och hans ryggsäck.

Lördag 00.30

Järnvägsstationen

Inbrott. Han försökte springa, mannen i 20-årsåldern, när han anade att polisen sett honom. Han anade rätt, men kom inte långt. Han misstänktes för inbrottet mot kiosken i järnvägsstationen strax före gripandet där någon slog sönder ett fönster på baksidan av huset för att ta sig in och stjäla cigaretter.

Polisens arbete förenklades av att mannen hade: 1) skärsår på händerna, 2) nyligen stulna cigaretter i fickorna, och 3) setts lämna platsen för inbrottet. Mannen är i 20-årsåldern, bor i Enköping och släpptes efter förhör.

Caféjätte flyttar in på Lilla Torg

Nyheter Nu ska det bli liv på Lilla torg när stor kafékedja, en sushirestaurang och en vaccinationsklinik blir grannar med Grekiska grill och bar. – Det visar på attraktionskraft, säger Johan Thorwid, vd på...onsdag 24/2 11:45