Enebyberg. Räddningstjänsten meddelar att de låter branden brinna ut. Foto: Anna Freiman

Två till sjukhus efter brand i Enebyberg

En stor brand bröt ut under dagen i en företagslokal nära Eneby torg. Två fördes till sjukhus för kontroll, men ska inte vara allvarligt skadade, enligt räddningstjänsten.

  • Publicerad 14:09, 24 maj 2022

Klockan 10.43 kom larmet om en fullt utvecklad brand på Bryggare bergs väg, ett stenkast öster om Eneby torg i Enebyberg.

Två fick föras till sjukhus, meddelar ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar, Robert Orädd vid 13.30. De ska inte vara allvarligt skadade.

– De har fått grön status, så nej, inte allvarligt, säger han.

Han meddelar att de kommer låta branden brinna ut.

– Troligtvis blir det så, vi kommer inte lägga något mer vatten.

De ser dock ingen risk för spridning.

– Nej, men vi har kvar folk på plats. Vi har ingen prognos nu för hur lång tid det här kommer ta, det är för tidigt att säga, säger Robert Orädd.

Under dagen har polis varit på plats och understött räddningstjänsten, bland annat genom att dirigera trafik, meddelar presstalesperson Per Fahlström.

– Det är trafikdirigering, avspärrningar och evakueringar som vi har hjälpt till med. Men nu börjar vi bli klara på plats. Det kan vara några patruller kvar på platsen.

Enligt polisen används lokalen framförallt för näringsverksamheter och inte som bostad.

En förundersökning om mordbrand har inletts.

Inom ett par dagar när branden har lagt sig kommer man undersöka fastigheten för att utreda omständigheterna, menar Per Fahlström.

– För att kunna vidta vissa utredningsåtgärder, som en teknisk undersökning av platsen, då behöver man starta en förundersökning. I det här fallet när man inte vet vad som orsakade, och det var en omfattande brand, då brukar man inleda en förundersökning om mordbrand.

Ingen är gripen eller misstänkt.