Den stora balkongen rasade från andra våningen. Foto: Sebastian Davidsson

Två skadades när balkong rasade

Två personer fick föras till sjukhus när en balkong rasade i Hässelby i fredags.

  • Publicerad 15:01, 10 mar 2014

Minst två personer skadades när en balkong rasade på Backlöksvägen i Hässelby villastad under fredagen.

– Vi fick in larmet 13.04. En balkong i ett radhus rasade från övervåningen och ner i backen, sa Eva Nilsson från polisens länskommunikationscentral på fredagen.

Fyra vuxna personer fanns på balkongen när den föll. Två fördes till sjukhus, men är inte allvarligt skadade. De övriga två klarade sig utan skador.

– Det stod fyra personer på den och en hel del skräp. Så den höll inte utan föll rakt ner i backen, säger Mats Eriksson på Västerortspolisen.

Enligt honom är orsaken till raset troligen att balkongen var felkonstruerad. Men den byggdes inte av de nuvarande ägarna, enligt honom.

– De har bara ägt huset i två år, säger Mats Eriksson.

Den som själv blir orolig över att gå ut på sin balkong kan vara relativt lugn. Att balkonger rasar i Stockholm hör inte till vanligheterna, enligt Gunnel Cirverius, pressekreterare på Hyresgästföreningen.

– Vi får inte in särskilt många anmälningar. Det har varit några fall med dåligt underhåll, men inte de senaste åren. Har man funderingar över sin balkong ska man kontakta fastighetsägaren, säger hon och påpekar att balkongen i Hässelby satt på ett småhus och därför hade en helt annan konstruktion än balkongerna på fler­familjshus.