Två personer är förda med ambulans till sjukhus. Brottsplatsen ska vara utomhus i närheten av Årstas högstadium, enligt Expressen. Foto: Most photos/Magnus Karlsson

Två personer grovt misshandlade nära skola

Polisen är på plats med flera patruller i närheten av Årstas högstadium efter att en man i 15-årsåldern och en man i 25-årsåldern skadats av ett vasst föremål. Två personer har gripits, meddelar polisen på eftermiddagen.

  • Publicerad 12:10, 28 apr 2021

Polisen fick klockan 11.37 larm om att två personer skadats vid av ett vasst föremål. Brottsplatsen ska, enligt Expressen, vara nära Årstaskolans högstadium vid Gullmarsplan.

– Händelsen utreds som grov misshandel. Vi är på plats med både områdespoliser och hundpatruller, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Enligt Expressen ska det vara två personer som blivit knivskurna, något som polisen inte vill bekräfta.

– Vi jobbar med den breda penseln till en början. Två personer har skadats av ett vasst föremål och vi är på plats i Årsta, säger Towe Hägg.

Förda till sjukhus

De båda skadade personerna är förda med ambulans till sjukhus. Polis har spärrat av brottsplatsen, som alltså är utomhus i närheten av skolan.

Uppdatering

Båda målsägande är män och den ena är i 15-års åldern och den andre i 25-års åldern. Polisens initiala uppgifter om deras skador är att de inte är livshotande.

Enligt uppgift till SVT har en person gripits i ett skogsområde, men polisen vill inte kommentera dessa uppgifter.

Till Mitt i har det också kommit obekräftade uppgifter om att en man gripits nära tvärbanan mellan Årstafältet och Valla torg. Det är flera polisbilar på plats där, uppger Årstabon till Mitt i. Polisen vill inte kommentera detta heller, om det har med händelsen vid Årstaskolan att göra.

Uppdatering 15:00

Polisen meddelar att två män gripits misstänkta för grov misshandel. En tredje person har hämtats till förhör, då polisen misstänker att personen kan lämna uppgifter.