NYA MATTOR. Båda på Kristinebergs BP, till vänster, och en av planerna på Stadshagen har det blivit nytt konstgräs. Lukas Erlandsson i Karlbergs BK pojkar -07 gör tummen upp efter en av de första matcherna på den senare. Foto: Per Brandt/Privat

Två nya konstgräs på Kungsholmen

Är gräset grönare på andra sidan? I alla fall på Stadshagens IP och Kristinebergs BP där föreningarna kan glädjas åt sprillans nya konstgräs.

  • Publicerad 12:21, 20 aug 2020

Hål, lapptäcke och grusstänk. Det var ingen vacker bild som målades upp vid KungsholmenDirekts besök vi Kristinebergs BP för ganska prick ett år sedan. ”Pinsamt” var ett av betygen om skicket på den minst sagt luggslitna planen som lades 2008.

Barnens träningsplan – ett lapptäcke: "Pinsamt"

Då fanns ingen tidplan för när matten kunde läggas om vilket mötte kritik. Men nu har en sprillans ny matta rullats ut i sommar. Prislapp: 1,4 miljoner kronor.

Dessutom har b-planen på Stadshagens IP fått en ansiktslyftning med ett nytt konstgräs även där.

– Det känns jättebra och det var verkligen på tiden. Krillans BP har bara lappat och lagats sedan planen gjordes. Den används otroligt mycket för både träning, match och spontanfotboll. Det är samma med Stadshagen. Jag tror det var Stockholms äldsta konstgräs, det var gammalt redan när det lades, säger Mattias Johansson, ordförande i Karlbergs BK.

RÖSTLUND: Svårt att inte känna med kidsen klagan om idrotten i Stockholm

Enligt idrottsförvaltningen byttes konstgräset på Stadshagen, trots väntande bostadsplaner, eftersom den var hårt sliten, att det är stort tryck på anläggningen och att tidplanen för exploateringen av delar av idrottsplatsen ”inte är fastställd ännu”. Kostnaden är beräknad till 3,5 miljoner kronor.

– På Stadshagen har inte staden gjort något de senaste åren eftersom det ska byggas bostäder där. Men det känns avlägset nu och lär dröja så vi är tacksamma att de har fixat konstgräset. Nu hoppas vi staden tittar på omklädningsrummen nästa gång och fortsätter att underhålla idrottsplatsen på ett värdigt sätt, säger Mattias Johansson.

Så här såg det ut tidigare på Kristinebergs BP Foto: Sacharias Källdén