Två anmälningar om våldtäkt under We are STHLM. Foto: Pressbild: Emma Svensson/Rockfoto

Två misstänkta våldtäkter under festival

Två våldtäkter ska ha ägt rum på ungdomsfestivalen We are STHLM under lördagskvällen i Kungsträdgården enligt uppgifter till Aftonbladet.

  • Publicerad 12:11, 18 aug 2019

Efter en förhållandevis lugn vecka slutade ungdomsfestivalen We Are STHLM med två anmälningar om misstänkt våldtäkt, enligt Aftonbladet.

Händelserna ska finnas fångade på övervakningskamera.

Flickor i 15-årsåldern

Enligt de uppgifter som Aftonbladet har är det två män som ställt sig bakom två flickor i 15-årsåldern. De ska sedan ha våldfört sig på flickorna i publikhavet. De misstänkta brotten inträffade vid 20-tiden på lördagskvällen under ungdomsfestivalens sista kväll i Kungsträdgården.

– Vi har fått in två anmälningar om våldtäkt, säger Ola Österling på polisens regionledningscentral.

De misstänkta våldtäkterna ska ha dokumenterats av övervakningskameror som satts upp i år för att öka tryggheten och säkra bevisning vid eventuella brott.

Tiotal anmälningar

De två männen ska ännu vara oidentifierade men polisen arbetar för att kunna komma i kontakt med dem.

Utöver de två våldtäktsanmälningarna har ett tiotal anmälningar om sexuellt ofredande kommit in till polisen under festivalen, enligt Aftonbladet.

Polisen har under den aktuella ungdomsfestivalen haft en särskild insats för att skapa större trygghet på festivalen.

– Den gemensamma ambitionen nu är att alla besökare ska uppleva att det blir en trygg och säker festivalvecka, sa polisens kommenderingschef Torgny Söderberg i ett pressmeddelande inför festivalen.